Ferrari: Ki kell vizsgálnunk az autó következetlenségét - F1VILÁG.HU

Ferrari: Ki kell vizsgálnunk az autó következetlenségét

Fred Vasseur csapatfőnök szerint ki kell vizsgálnia a Ferrari Forma-1-es alakulatának, hogy miért nyújtott ennyire következetlen teljesítményt a hétvégi Miami Nagydíjon.

A maranellói gárda versenyautóinak egykörös tempójával nem voltak különösebb problémák, a versenytempó tekintetben azonban a Ferrarik újfent nagyon lemaradtak a riválisoktól. Carlos Sainz végül csak az 5., míg Charles Leclerc a 7. helyen ért célba Miamiban.

A versenyt követően mindkét pilóta arra panaszkodott, hogy autóik rendkívül kiszámíthatatlanul viselkedtek a szezon ötödik versenyén, Fred Vasseur csapatfőnök pedig azt mondja, alaposan ki kell vizsgálniuk azt, ami Miamiban történt.

„Kemény hétvége volt és kemény verseny, mivel a tempónk tisztességes volt az időmérőn, viszont nem sikerült mindent összeraknunk” – mondta a szakember. „A verseny meglehetősen hasonlóan alakult, az első etap igazán jól ment Carlosnak, a futam első harmadában pár másodpercet veszített csak, de aztán 25 másodpercet az utolsó kétharmadban.”

„Túlságosan következetlenek voltak az autóink egyik körről a másikra. Bizonyos szakaszokkor rendben voltunk. Az első etapban Carlos a közepes keverékű gumikkal 5 másodpercet veszített 18 kör alatt, a futam ezen szakasza rendben volt számunkra, miközben Charles-nál épp az ellenkezője állt fent. A második etap bizonyos részeiben jó formában volt, és különösen a verseny első szakaszában küszködött jobban.”

„Nagy hangsúlyt kell fektetnünk erre, mivel ez kulcsfontosságú dolog. Charles esetében sokkal jobb volt a teljesítményünk a kemény gumikon, míg Carlos teljesítménye a közepesekkel volt sokkal jobb. De még ugyanazon gumik esetében is egy kicsit következetlenek vagyunk egyik körről a másikra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Ki kell vizsgálnunk az autó következetlenségét
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!