Ferrari: Ki kell vizsgálnunk, mi volt a gond Leclerc autójával - F1VILÁG.HU

Ferrari: Ki kell vizsgálnunk, mi volt a gond Leclerc autójával

HIRDETÉS
Nehezen alakult a 2024-es Forma-1-es idény első versenye a Ferrari számára, Frédéric Vasseur csapatfőnök ugyanakkor azt mondja, a körülményekhez képest maximalizálni tudták a pályán elért eredményeket.
16 LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, action during the Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix 2024, 1st round of the 2024 FIA Formula One World Championship from February 29 to March 2, 2024 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Florent Gooden / DPPI

A Ferrarinál abban bíztak, a Bahreini Nagydíjon képesek lesznek a győzelemért csatázni a Red Bull ellen, a maranellóiak pedig joggal reménykedtek, hiszen Charles Leclerc a 2. helyről vághatott neki a villanyfényes futamnak. A monacói versenyző viszont a verseny egészében fékproblémákkal küszködött, így csak a 4. helyen ért célba, közvetlenül csapattársa, Carlos Sainz mögött.

„Jobb eredményben reménykedtünk, de Charles esetében fékproblémával küszködtünk a versenyen, szóval összességében maximalizáltuk az eredményt a pályán” — mondta Frédéric Vasseur csapatfőnök „Carlos remek versenyt futott, egy nagyon okos felzárkózást mutatott be azt követően, hogy nem sikerült tökéletesre a rajtja, és képes volt harcolni Perezzel a verseny utolsó szakaszáig.”

„Tudtuk, hogy a kemény keverékű gumikat használjuk majd, Checo pedig lágyakon lesz, a célunk pedig az volt, hogy nyomás alá helyezzük a Red Bullt, amit meg is tettünk a vége felé — csak épp nem volt elég. Charles az egész versenyen szenvedett a fékekkel, emiatt pedig az első etapban kockásra fékezte a gumijait, szóval a tervezettnél hamarabb ki kellett hívnunk őt. Ki kell vizsgálnunk, miért nem voltak megfelelő hőmérsékleten a fékjei.”

Vasseur kifejtette, az egykörös teljesítménnyel nem volt problémájuk a bahreini hétvégén, a versenytempó terén azonban tovább kell fejlődniük.

„Ezen a hétvégén az egykörös teljesítményünk megfelelt a várakozásainknak, de egyértelmű előrelépést kell tennünk a versenytempó terén, mivel nem voltunk harcban a Red Bull-lal. Ugyanakkor a mostani versenyt nagyon jó kiindulási alapnak tartom, mivel képesek voltunk látványosan csökkenteni a lemaradásunkat tavalyhoz képest. Tovább folytatjuk a fejlesztéseket, és meggyőződésem, hogy gyakrabban fogunk tudni harcolni velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Ki kell vizsgálnunk, mi volt a gond Leclerc autójával
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!