Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Ferrari: Kisebb a lemaradásunk, mint gondoltuk

Ferrari: Kisebb a lemaradásunk, mint gondoltuk

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke a hétvégi Japán Nagydíj eredményeiből arra következtet, csapata nincs is annyira lemaradva legfőbb riválisaitól, mint azt korábban gondolták.


Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke a hétvégi Japán Nagydíj eredményeiből arra következtet, csapata nincs is annyira lemaradva legfőbb riválisaitól, mint azt korábban gondolták.

A maranellói gárda Fernando Alonso révén ismét dobogós eredménynek örülhetett: a spanyol versenyző Jenson Button mögött második lett Suzukában, és megelőzte többek között a második világbajnoki címét begyűjtő Sebastian Vettelt is.

A maranellói gárda számos újítással próbálkozott az elmúlt versenyeken, azok azonban kudarcot vallottak, így Domenicali bevallása szerint Japánban nagyjából ugyanazzal a specifikációjú autóval versenyeztek, mint július végén a Hungaroringen.

A csapatfőnök biztos abban, hogy amennyiben megértik a gumik működését és sikerül felülkerekedniük eddigi problémáikon, akkor a jövő évi autó agresszív tervezése elég lesz ahhoz, hogy ismét harcba szálljanak a bajnoki címért.

„Nagyon is biztos vagyok ebben” – fogalmazott a szakember.

„Ha megnézzük, mi történt Japánban, azt mondanám, nem volt olyan nagy különbség. A jövő évi autó felkészítésénél precíznek kell lennünk, mindezt anélkül, hogy a túl nagy hátrány miatt aggódnánk. Ez azt jelenti, hogy talán közelebb vagyunk, mint gondoltuk, másrészről viszont meg kell bizonyosodnunk arról, hogy fejlesztések tekintetében mindent irányítás alatt tartunk.”

„Egy tényezőt nagyon fontos megismernünk, ez pedig a gumik teljesítménye. Muszáj megbizonyosodnunk arról, hogy tényleg úgy használjuk ki őket, mint teljesítményi tényezőt, mert úgy gondolom, nagyon sok tanulnivaló van az idei szezon után.”

„Ami azt illeti, eléggé lenyűgözött a suzukai teljesítményünk, mert közel voltunk az első helyhez. Másodikak lettünk, és őszintén szólva nem számítottunk arra, hogy ennyire versenyképesek leszünk.”

A szakember elárulta, a Magyar Nagydíjat követően próbára tett fejlesztések sokkal inkább visszalépést, mint fejlődést jelentettek a Scuderia számára.

„Sajnos – mint azt bizonyára tudják – voltak új fejlesztéseink Belgiumban és Olaszországban is, ezek azonban inkább visszaesést jelentettek számunkra. Szóval hátraléptünk egyet. A Japánban használt autóval versenyeztünk Magyarországon is, és nagyon közel voltunk a győztes versenygéphez.”

„Tudomásunk szerint a McLaren és a Red Bull is hozott újításokat az elmúlt versenyekre, szóval egyelőre még nem világos, hogy mindez hogy lehetséges. E tekintetben ez egy jó alap, és egyben azt jelenti, hogy nem vagyunk olyan messze.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!