Friss hírek

Ferrari: Kizárt, hogy felfejlődünk a Mercedes szintjére

A jelenleg érvényben lévő motorszabályok miatt gyakorlatilag lehetetlen lesz közelebb kerülni a Mercedeshez 2014-ben – ezt állítja a Ferrari nemrég kinevezett csapatfőnöke, Marco Mattiacci.A jelenleg érvényben lévő motorszabályok miatt gyakorlatilag lehetetlen lesz közelebb kerülni a Mercedeshez 2014-ben – ezt állítja a Ferrari.

Hirdetés
 

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előírásai szerint a jelenlegi, V6-os turbómotorok homologizációját az idei szezont megelőzően meg kellett ejteni – pusztán apróbb módosítások engedélyezettek a megbízhatóság elősegítése érdekében.

Miután a Forma-1-ben szereplő három motorgyártó egyre közelebb kerül ahhoz, hogy optimalizálja aktuális csomagjának teljesítményét, várhatóan nem lesznek drámai változások az erőviszonyok tekintetében a szezon további részében.

Amikor Marco Mattiaccit, a Ferrari csapatfőnökét újságírók a minap arról kérdezték, mennyire lehet csökkenteni a lemaradást az egyértelműen fölényben lévő Mercedeshez képest, a szakember határozottan így felelt: „Önök is elég sokat tudnak a Forma-1-ről, nem értem, miért mondják azt, hogy «csökkenteni a lemaradást a Mercedeshez képest»!”

„A szabályok nem teszik lehetővé, hogy komolyan dolgozzunk a motorokon annak érdekében, hogy csökkentsük a lemaradást, szóval nem lenne igaz, ha azt mondanánk, le tudunk faragni a hátrányunkból. Amin dolgozni lehet, az a megbízhatóság.”

Mattiacci véleményét osztja Fernando Alonso, a maranellói gárda kétszeres világbajnoka is, aki azonban a 2015-ös évvel kapcsolatban már optimistábban nyilatkozott.

„Túl nagy a hátrányunk. Nem nyúlhatunk hozzá a motorhoz, nem változtathatunk rajta jelentősen” – magyarázta a spanyol.

„De egy év alatt sok minden történik, és a múltban is láthattunk már bizonyos eseteket, amikor egyik évről a másikra megváltoztak a dolgok. Idén nagyon új még nekünk ez a dolog, szóval arra számítok, hogy 2015-ben mindenki nagyot lép előre, beleértve persze a Mercedest is. Szóval mindannyian jobbak leszünk a következő évben.”

„Nyilvánvaló, hogy annak a csapatnak, mely gyengébben kezdi az évet, nagyobb területe van a fejlődésre, szóval közelebb fogunk kerülni, vagy a Mercedes szintjén leszünk – ebben reménykedünk. De időre van szükségünk. Nem olyan munkáról van szó, amit egy nap alatt el lehet végezni – viszont arra törekszünk, hogy odaérjünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!