Portugál Nagydíj

Ferrari: Közelebb kell kerülnünk a Red Bullhoz

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ferrari: Közelebb kell kerülnünk a Red Bullhoz

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali meg van győződve arról, csapata a győzelemért szállhat majd harcba a hétvégi Brit Nagydíjon. Az olaszok tudják, az egykörös tempón kell tovább dolgozni.


A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali meg van győződve arról, csapata a győzelemért szállhat majd harcba a hétvégi Brit Nagydíjon. Az olaszok tudják, az egykörös tempón kell tovább dolgozni.

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali meg van győződve arról, csapata a győzelemért szállhat majd harcba a hétvégi Brit Nagydíjon.

A maranellói gárdánál ezzel együtt pontosan tudják, jelenleg hátrányban vannak a bajnoki tabellát vezető Red Bull Racinggel szemben, így mindent meg kell tenniük azért, hogy közelebb kerüljenek legfőbb riválisukhoz.

„A célunk az, hogy csökkentsük a lemaradást az élen állókhoz képest a következő három versenyen” – mondta Domenicali a minap.

„Úgy gondolom, versenyképesek leszünk Silverstone-ban, hiszen az elmúlt években is azok voltunk ezen a helyszínen. Viszont nagyon sok tényezőt számításba kell venni. A gumik? Nagyon sok múlik majd az időjáráson és a hőmérsékleten. A csapat higgadt és fókuszált: tudjuk, hogy fontos jó eredményeket elérni, viszont hozzászoktunk már ehhez a nyomáshoz.”

Domenicali kifejtette, tisztában vannak azzal, hogy az egykörös tempó a Ferrari idei autójának gyenge pontja, éppen ezért folyamatosan azon dolgoznak, hogy előrelépjenek e tekintetben.

„A tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk. Mérnökeink nagyon keményen dolgoznak ezen a területen, hiszen tudjuk, nem hagyhatjuk, hogy versenyzőink mindig hátulról rajtoljanak. A cél az, hogy következetesen legalább az első két sorban legyünk. Nyilván jobb’ szeretnénk mindig a pole-ból rajtolni, ami nagyban megkönnyítené a dolgokat.”

A Ferrarinak két éve sikerült nyernie Silverstone-ban: Domenicali elmondta, Fernando Alonso akkori győzelme igazi fénypontja volt pályafutásának.

„Számomra Alonso 2011-es győzelme az egyik legnagyszerűbb diadal volt pályafutásom során. Nagyon különleges verseny volt, hiszen nehéz idényt teljesítettünk, és ott sikerült nyernünk, ahol a Ferrari első F1-es futamgyőzelmének 60. évfordulóját ünnepeltük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!