Ferrari: Közelebb vagyunk a Red Bullhoz, mint az Aston Martin - F1VILÁG.HU

Ferrari: Közelebb vagyunk a Red Bullhoz, mint az Aston Martin

HIRDETÉS
Nem sikerült ugyan jó eredményt elérnie a Ferrari Forma-1-es csapatának a szezonnyitón, az istálló első embere, Frederic Vasseur azonban úgy gondolja, továbbra is ők a Red Bull legfőbb kihívói a bajnokságban.
3 - GP BAHRAIN F1/2023 - SABATO 04/03/2023   credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A maranellói gárda meglehetősen jó formában teljesített a Bahreini Nagydíj időmérőjén, a versenyen azonban jócskán lemaradt a Red Bulltól, Charles Leclerc ráadásul műszaki probléma miatt nem tudott célba érni. Csapattársa, Carlos Sainz ugyancsak lecsúszott a dobogóról, őt a verseny utolsó szakaszában honfitársa, Fernando Alonso gyűrte le az Aston Martinnal.

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur mindenesetre úgy látja, a nyers teljesítményt tekintve ők közelebb voltak a versenyen sima kettős győzelmet arató Red Bullhoz, mint az Aston Martin.

„Ha a verseny első szakaszát nézzük, szerintem közelebb vagyunk a Red Bullhoz, mint az Aston Martin” – mondta a francia szakember. „De ez még csak az első verseny volt, és nem kell konklúziókat levonnunk.”

Nemcsak a Ferrari, de a Mercedes is problémás nyitóhétvégén van túl, a német istállónál azonban látszólag komolyabb gondok vannak, Toto Wolff csapatfőnök ugyanis bevallotta, úgy fest, zsákutcába jutottak idei versenyautójukkal, így drasztikus változtatásokra lesz szükség. Vasseur szerint azonban a Mercedes képes lesz arra, hogy összeszedje magát – ám azt ő sem tudja, hogy ez mikor fog megtörténni.

„Szerintem a Mercedes hamarosan feltámad. Azt viszont nem tudjuk, hogy ez jövő héten fog-e megtörténni. Jövő héten, Dzsiddában teljesen más lesz a történet. Másmilyen az aszfalt, és jobb képet kaphatunk, mint korábban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!