Ferrari: Kulcsfontosságú napok várnak a csapatra

Kulcsfontosságú napok várnak a Ferrari alakulatára a jövő hétvégi szezonzáró előtt, véli a csapatot irányító Stefano Domenicali, aki szerint a tabella éllovasa, Fernando Alonso parádés versenyzést produkált a Brazil Nagydíjon.


Kulcsfontosságú napok várnak a Ferrari alakulatára a jövő hétvégi szezonzáró előtt, véli a csapatot irányító Stefano Domenicali, aki szerint a tabella éllovasa, Fernando Alonso parádés versenyzést produkált a Brazil Nagydíjon.

Alonso a két Red Bull mögött harmadikként ért célba Interlagosban, így 8 pontos előnnyel várhatja az idény utolsó futamát, az Abu Dhabi Nagydíjat.

Habár kettős győzelmének köszönhetően a Red Bull Racing csapata megnyerte a konstruktőri címet, az egyéni trófea sorsa továbbra sem dőlt el.

“Először is szeretnék gratulálni a Red Bull Racingnek és a Renault-nak azért, hogy megnyerték a konstruktőri bajnoki címet, ami egy nagyon fontos eredmény” – mondta Domenicali, majd hozzátette, nehéz dolguk lesz, ám mindent megtesznek azért, hogy egy hét múlva megnyerjék a másik bajnoki címet.

“Korábban is mondtuk, hogy az egyéni trófea sorsa csak az utolsó versenyen dől majd el, most pedig úgy érkezünk meg Abu Dhabiba, hogy Fernando [Alonso] vezeti a tabellát.”

“Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, ha meg akarjuk nyerni a címet, mivel riválisaink nagyon erősek, és ezt vasárnap délután is demonstrálták.”

“Most nyolc, döntő fontosságú nap vár ránk. Tudtuk, mit kell tennünk és minden részletre maximálisan kiterjedően fogunk felkészülni: minden egyes csapattag 100 százalékot fog nyújtani, vagy talán még ennél is többet.”

Domenicali emellett elmondta, Alonso az egész verseny során remekül helytállt, s noha két autót is megelőzött az első körökben, nem vállalt kockázatot.

“Ami a versenyt illeti: azt hiszem, Fernando minden tőle telhetőt megtett, amit megtehetett az időmérő után: nyitókörei rendkívüliek voltak és először Hamiltont, később pedig Hülkenberget utasította maga mögé egy remek manőverrel, anélkül, hogy kockázatot vállalt volna.”

“Ezt követően folyamatosan kézben tartotta a versenyét és kifogástalan versenyzést produkált, még akkor is, amikor a biztonsági autó miatt a helyzet meglehetősen trükkösre fordult.”

Alonsóval ellentétben balszerencsés versenyen van túl a brazil Felipe Massa. A 2008-as év ezüstérmese mindössze tizenkettedik lett.

“Felipe balszerencsés volt a bokszkiállásnál, mivel problémák támadtak a jobb első kerék rögzítésekor, ami miatt újabb kerékcserét kellett eszközölni.”

“Kár érte, mert jó pozícióban végezhetett volna.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!