Ferrari: Leclerc és Sainz már most jó csapattársak - F1VILÁG.HU

Ferrari: Leclerc és Sainz már most jó csapattársak

A Ferrari két versenyzője, Carlos Sainz és Charles Leclerc már most csapattársként dolgozik együtt – ugyan a pályán még nem kellett megmérkőzniük ugyanazzal a versenygéppel, Laurent Mekies sportigazgató szerint rendben lesz a kapcsolatuk a szezon során is.

Leclerc idén új csapattársat kapott Sainz személyében, miután Sebastian Vettel távozott az istállótól. A Ferrarinál korábban sem volt probléma Leclerc és Vettel között, kölcsönösen tisztelték egymást, ami Mekies szerint idén sem lesz probléma az új versenyzőpáros esetében. 

Sainz remekül beilleszkedett a csapatba a tél folyamán, és igyekezett minél több információt magába szívni a szezonkezdet előtt – Mekies szerint a spanyol pilóta hozzáállása tökéletes ahhoz, hogy rendben menjen a közös munka a továbbiakban is. 

 

„Már most sok pozitív energiát kapunk Carlos és Charles kapcsolatától Carlos sok időt töltött a gyárban, mióta leszerződött hozzánk” – nyilatkozta Mekies. „Nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba, ő egy kíváncsi és nyitott srác. Érdekes tapasztalatokkal érkezett hozzánk, és az első naptól kezdve teljesen természetes volt a kapcsolata a mérnökökkel. Most megpróbáljuk még mélyebbé tenni ezeket a kapcsolatokat, és nagyon jól haladunk ebből a szempontból.”

Charles pedig kívülről-belülről ismeri a csapatot, ez a harmadik éve velünk, és minden nap fejlődik – egyre inkább vezetővé válik. Nagyon érdeklődő az autón kívüli és belüli szerepével kapcsolatban is.” 

„Carlosszal a korai kapcsolatuk nagyon jól működik, már most csapattársként dolgoznak, például, amikor a szimulátorba ülnek vagy találkoznak a mérnökökkel és az autó fejlesztéséről van szó.”

Mekies szerint ezen a kapcsolaton az sem fog változtatni, ha a két fiatal a pályán összecsap majd. 

„Természetesen télen könnyű jó kapcsolatban lenni, de úgy gondolom, hogy valóban élvezik egymás hozzájárulását és közreműködését a csapatban” – mondta a szakember. „Ez egy nagyon pozitív kiindulási pont lesz a szezon elején. Az alkalmazkodásuk, a lelkesedésük, az energiájuk létfontosságú lesz, hogy a 2021-es szezon egy döntő lépés legyen abban, hogy a csapat a helyes irányba haladjon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!