Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

GP ITALIA  F1/2019 -  SABATO 07/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Ferrari, Monza
Fotó: Scuderia Ferrari

Ferrari: Leclerc jobban boldogult az autóval idén

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ferrari: Leclerc jobban boldogult az autóval idén

A Ferrari ügyvezetője, Louis Camilleri szerint 2020-ban a csapat előnyére válik majd az, hogy versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc idén többször is egymásnak feszültek a szezon során. A szakember Leclerc idei szereplését méltatta.

A maranellói istállónál az év során többször volt feszült a hangulat, legutóbb a Brazil Nagydíjon, amikor Leclerc és Vettel a futam hajrájában összeütköztek, és mindketten kiestek.

A Ferrari később tisztázta a dolgot pilótáival, leszögezve, hogy mindig a csapat érdeke az első.

Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezetője azt mondja, Vettel és Leclerc is pontosan tudja, hogy elszúrták a dolgokat Interlagosban, a történtek pedig valójában csak hasznosak lehetnek a Scuderiának a jövőben.

„Nagyon nagy a tisztelet kettejük között” – mondta a szakember. „Azt gondolom, néha szükséges a krízis ahhoz, hogy a megfelelő helyre tett a kapufákat.”

„Szerintem mindketten rájöttek arra, hogy a Ferrari volt a legnagyobb vesztese az ütközésüknek. És valójában azt gondolom, ennek köszönhetően Mattia könnyebben tudja majd kezelni őket, ugyanakkor pedig sokkal érzékenyebbé válnak, mert pontosan tudják, hol cseszték el.”

Mattia Binotto csapatfőnök eközben beszélt arról, mi okozta a két versenyző közti teljesítménykülönbséget az idény során.

„Sebastian a szezon elején nem érezte jól magát az autóban, főleg a fékstabilitással küszködött” – magyarázta.

„A kihívás pedig az volt számára, hogy ott volt a mérce, hiszen egy ilyen erős csapattárs folyamatos fejfájással járt számára. Nagy nyomás alatt versenyzett, de jól reagált az év második felében.”

Binotto hozzátette: „Leclerc jobban boldogult az autó problémáival a vezetési stílusának köszönhetően.”

Leclerc teljesítményét egyébként Camilleri is méltatta: az ügyvezető szerint a 22 esztendős monacói kiemelkedően teljesített első ferraris évében.

„Első szezonja kiemelkedő volt abból a szempontból, amit elért. Nemcsak a pályán mutatott sebességet kell ilyenkor néznünk, hanem azt is, ahogy a mérnökökkel, a csapat vezetőivel dolgozik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!