Friss hírek

Ferrari: Leclerc joggal lehet mérges

A Ferrari F1-es csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint a Kínai Nagydíjon történt csapatutasítás nem arról szólt, hogy Sebastian Vettelt előnyben részesítsék Charles Leclerckel szemben.

Leclerc a Kínai Nagydíj rajtjánál megelőzte csapattársát, Vettelt, azonban a csapat később arra kérte őt, engedje maga elé a németet, hátha ő fel tud zárkózni a Mercedesekre. Ez nem történt meg, sőt Leclerc úgy érezte, ő is tudna gyorsabb lenni, ám ekkor már nem történt több helycsere a pilóták között. 

Binotto a futam után elmondta, a csapat érdekeit tartották szem előtt, amikor megkérték Leclercet, engedje maga elé Vettelt.

Hirdetés
 

Megértem Charles érzéseit, ez sajnálatos számára, de a futam ezen pontján a Mercedes kicsit gyorsabb volt, és megpróbáltuk azt, hogy Sebastian hadd menjen. Látni akartuk, hogy tudja-e tartani a Mercedes tempóját. Ez kulcsfontosságú volt a verseny ezen pontján.

„Nem arról volt szó, hogy az egyik vagy másik pilótának adjuk-e az előnyt, hanem a verseny elején – ami egy nagyon fontos szakasza a futamnak – csapatként megpróbáltunk mindent beleadni.”

[su_service title=”Szavazz!” icon=”icon: check” size=”20″][totalpoll id=”82498″][/su_service]

A szakember úgy nyilatkozott, megérti, ha Leclerc neheztel a szituáció miatt: „Ha Charles mérges, joggal mérges. El kell fogadnunk, sajnálatos számára, és legközelebb talán az ő kezére játszanak majd a dolgok.”

A kérdésre, volt-e elég gyors az autójuk ahhoz, hogy legyőzzék ma a Mercedeseket, Binotto így válaszolt: „Nem kétség, hogy nem. A Mercedes egész hétvégén gyors volt, pénteken, tegnap, az időmérőn is, és bizonyították, hogy ma is gyorsak voltak. Egyik hétvégéről a másikra megfordulhatnak a dolgok: gyorsak voltunk Bahreinben, most ellenkezőleg.

„Így kell tekintenünk a bajnokságra: ha szoros a verseny, akkor különböző szituációkban lehetünk egy-egy versenyen. Most az a feladatunk és kötelességünk, hogy fejlesszük az autót, amennyire csak tudjuk, hogy megbizonyosodjuk arról, hogy mindig az élen legyünk.”

És hogy tudják-e, miért maradtak el a bahreini teljesítményüktől? „Nem, még nincs világos képünk róla, meg kell vizsgálnunk az adatokat. Most ez a legfontosabb, hogy visszamenjünk Maranellóba és elemezzük őket, hogy megfelelően felkészüljünk a következő futamra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Leclerc joggal lehet mérges
Hivatalos: Alonso visszakapta a dzsiddai 3. helyet!
Eláruljuk, miért vették el Alonso 100. F1-es dobogóját!
Verstappen a Red Bullt kritizálta: Én nem érem be a 2. hellyel!
Alonso az elbukott dobogó után: Valami nagyon nincs rendben az FIA rendszerével!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!