Friss hírek

Ferrari: Leclerc most nem olyan magabiztos az autóban

A Ferrari Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Laurent Mekies azt mondja, a Bahreini Nagydíj hétvégéjén Charles Leclerc eddig nem annyira magabiztos, mint amennyire szokott.

A monacói versenyző csak a 12. helyen zárt a szombati időmérő edzésen, ráadásul csapattársával, Sebastian Vettellel szemben is alulmaradt.

Ez volt idén a negyedik alkalom, hogy Leclerc a német mögött végzett egy időmérőn, Mekies pedig elárulta, a fiatal pilóta nem boldogul most olyan jól a Ferrari autójával.

„Biztos vagyok benne, hogy ha megkérdezik őt, akkor azt fogja mondani, hogy nincs meg az a fajta önbizalom most, ami korábban volt itt” – mondta a szakember.

„Nagyon keményen dolgozunk a csapattal, hogy a lehető legjobban támogassuk őt, hogy megadjuk számára az eszközöket és az autót. Úgy gondolom, volt is kisebb előrelépés ezen a téren, láttuk, hogy egyre magabiztosabb. De valami hiányzott az időmérőn.”

„Remélhetőleg a vasárnapi versenyen újra harcban leszünk.”

A Ferrari a két héttel ezelőtti Török Nagydíjon idei legjobb eredményét érte el, hiszen Vettel a 3., Leclerc pedig a 4. helyen ért célba, ehhez képest egyértelmű visszaesés a bahreini szereplés.

Mekies azt mondja, a középmezőny rendkívül szoros, ezért igazán izgalmas futamra számít – és bízik abban, hogy kifizetődik majd a Ferrari stratégiája.

„Az alapján, hogy láttuk az időmérőn, mennyire együtt van ez a 12 autó, szerintem mozgalmas lesz a verseny. Mindig vannak néhányan, akik jobban menedzselik a helyzetet, és vannak, akik rosszabbul, ezért a különbségek kicsit eltolódnak. De nagyon-nagyon szoros küzdelemre számítok.”

„Mi eléggé a versenyre fókuszáltunk. Megspóroltunk két szett kemény keverékű gumit is. Vannak néhányan, akiknek nincs ennyi. Meglátjuk, hogy szükségünk lesz-e rájuk vasárnap, vagy, hogy kifizetődik-e.”

„De felkészültünk egy jó 12 autós csatára!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!