Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
Charles Leclerc Ferrari

Ferrari: Legalább 10-szer ellenőrizték idén a benzinhasználatunkat

Ferrari: Legalább 10-szer ellenőrizték idén a benzinhasználatunkat

Legalább 10 alkalommal tesztelték idén a Ferrari Forma-1-es csapatának üzemanyag-felhasználását – árulta el Mattia Binotto csapatfőnök azok után, hogy az olasz istálló ellen vizsgálat indult a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíj rajtja előtt.

A Scuderiát végül 50 ezer eurós pénzbírsággal sújtották, miután kiderült, hogy 4,88 kilogrammnyi eltérés mutatkozott a csapat által meghatározott üzemanyag-mennyiség, illetve az FIA által mért mennyiség között Charles Leclerc versenyautójában.

Noha a múlt hétvégi szabálysértést sokan összekötötték azokkal a vádakkal, melyek szerint a Ferrari trükközik V6-os erőforrásával, Mattia Binotto elárulta, idén számos alkalommal ellenőrizte már őket az FIA.

„Nem ez volt az első alkalom. Idén legalább 10-szer ellenőriztek minket” – mondta a csapatfőnök.

„Szóval nem ez volt az első eset, és eddig mindig rendben volt, ezúttal viszont eltérést találtak.”

Binotto kifejtette, az üzemanyag mérésének folyamata jól ismert, a csapatok szempontjából pedig jól átlátható.

„Meghatározunk egy bizonyos mennyiségű üzemanyagot a verseny elején, amit aztán betöltünk az autóba” – magyarázta.

„Az FIA olykor ellenőrizheti ezt úgy, hogy egyszerűen leméri az autót, kiüríti a tankot, leméri újra, majd megnézi, hogy van-e eltérés.”

A vasárnapi versenyen egyébként Sebastian Vettelnek és Charles Leclercnek is olyan motormódokat kellett használnia, melyekkel üzemanyagot spóroltak, Binotto szerint azonban ennek semmi köze a történtekhez, egyszerűen csak féltek a motorok meghibásodásától.

„Austinban motorgondunk volt Charles esetében, és tudjuk, hogy a megtett kilométerek alapján már gondok lehetnek. És menedzselnünk kellett a gumikat is – legalábbis a kemény keveréket –, hogy potenciálisan lehetőség legyen egy egykiállásos taktikára, ami végül nem így alakult.”

„Szóval összességében azt gondoljuk, jól döntöttünk, hogy menedzseltük a motorokat, a gumikat, ezáltal pedig a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!