Ferrari: Legfeljebb pár tized a Red Bull előnye - F1VILÁG.HU

Ferrari: Legfeljebb pár tized a Red Bull előnye

HIRDETÉS
Nem aggódnak a Ferrari Forma-1-es csapatánál amiatt, hogy a Red Bull az elmúlt hetekben komoly előrelépéseket tudott tenni, és a versenytempó tekintetében látszólag átvette a vezetést. A maranellóiak ugyanakkor nem pihennek, Spanyolországban már ők is komoly fejlesztéseket visznek pályára.
MIAMI, FLORIDA - MAY 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 overtakes Charles Leclerc of Monaco driving (16) the Ferrari F1-75 for the lead during the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 08, 2022 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Ferrari továbbra is élen áll a konstruktőrök versenyében, Charles Leclerc pedig vezeti az egyéni tabellát – igaz, a monacói előnye 19 pontra csökkent a Miamiban idei harmadik győzelmét megszerző Max Verstappennel szemben. Miközben a Ferrari nem vitt pályára újításokat az elmúlt versenyeken, a Red Bull több fejlesztéssel is készült, ennek hála pedig úgy tűnik, nagyot tudtak előrelépni a versenytempó tekintetében, ráadásul a megbízhatóságuk is javult.

A Ferrarinál ugyanakkor nem kongatták meg a vészharangot – Mattia Binotto csapatfőnök szerint körönként legfeljebb pár tized az előnye a Red Bullnak, az időmérős tempót tekintve ráadásul úgy tűnik, nincsenek is előttük az osztrákok.

„Hogy aggódunk-e a teljesítményértékelés, illetve amiatt, hogy a Red Bull mennyit fejlesztett hozzánk képest? Nem mondanám” – mondta a szakember. „Nem hinném, hogy olyan óriási a különbég. Maximum néhány tized, és nem szabad elfelejteni, hogy Miamiban kibéreltük az első rajtsort. Az időmérőn jobb teljesítményt nyújtottunk a Red Bullnál, szóval nem hinném, hogy egy versenyhétvégét tekintve olyan nagy különbség lenne a Red Bull és a Ferrari között.”

„Ha van valami, ami aggodalomra adhat okot, az az, hogy mennyit tudtak fejlődni a költségplafon ellenére. De ez nem is aggodalom, inkább csak reménykedünk, mert egy ponton le kell majd állniuk.”

Ahogyan arról már az F1Világ is beszámolt, a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra már a Ferrari is újításokkal készül, idei első fejlesztési csomagját ugyanis Barcelonában veti be a maranellói istálló.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!