Ferrari: Massa kincset érhet más csapatoknak

A Ferrari főtervező-helyettese, Simone Resta szerint a gárdától az idény végén távozó Felipe Massa minden csapat számára óriási értékkel bírna 2014-ben. Egyelőre nem tudni, a brazil hol folytatja pályafutását.A Ferrari főtervező-helyettese, Simone Resta szerint a gárdától az idény végén távozó Felipe Massa minden csapat számára óriási értékkel bírna 2014-ben.

A 32 esztendős versenyző helyét jövőre Kimi Räikkönen veszi át Maranellóban, Massa azonban mindent megtesz azért, hogy 2014-ben is a Forma-1-ben maradjon.

A brazil pilóta a Lotusszal, illetve menedzsere állítása szerint több más csapattal is egyeztetéseket folytat, döntés azonban még nem született jövőjéről.

Simone Resta az elmúlt nyolc évben együtt dolgozhatott Massával, és elmondása szerint a brazil kincset érhet más csapatoknak.

„Azt gondolom, igen” – mondta a Ferrari főtervező-helyettese, amikor az AUTOSPORT munkatársa arról kérdezte, Massa bármely csapatnak értékes lehet-e jövőre.

„Nagyon tapasztalt srác, 2007 óta pedig nagyon magas szinten versenyzett nálunk. Tehát nagyon sok tapasztalattal rendelkezik.”

Massa ferraris pályafutása során mindezidáig 11 futamgyőzelmet aratott, és hozzásegítette Kimi Räikkönent ahhoz, hogy 2007-ben világbajnok legyen, az elmúlt években pedig Fernando Alonsót támogatta rendszerint.

„Felipe egy igazi csapatjátékos. A szimulátorban is lehet számítani rá, a fejlesztésekből is kiveszi a részét a hétvégék során. Ha pedig a csapat megkérte rá, mindig nyitott volt arra, hogy támogassa csapattársát.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!