Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Ferrari: Massa marad, de bizonyítania kell

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ferrari: Massa marad, de bizonyítania kell

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke hétvégén újságíróknak nyilatkozva elárulta, egyelőre eszük ágában sincs lecserélni a brazil versenyzőt, aki biztosan a csapat tagja lesz majd 2012-ben.Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke hétvégén újságíróknak nyilatkozva elárulta, habár immáron mindennaposak a Felipe Massa távozásáról szóló pletykák, eszük ágában sincs lecserélni a brazil versenyzőt, aki biztosan a csapat tagja lesz majd 2012-ben.

Massa számára az idei esztendő sem alakult túl jól, hiszen míg csapattársa, Fernando Alonso 227 pontjával még mindig esélyes a bajnoki ezüstre, addig a brazil 98 egységgel a táblázat hatodik helyét foglalja el.

Domenicali elmondta, bíznak Massában, noha elismeri, a következő szezon kulcsfontosságú lesz jövője szempontjából.

„Komolyan számolok azzal, hogy Felipe visszavág majd jövőre, hiszen tudja, hogy a következő idény kulcsfontosságú lesz, és biztos vagyok abban, hogy képes lesz megmutatni, mire képes” – fogalmazott a Ferrari csapatfőnöke.

„Ami a pletykákat illeti, miszerint többen esélyesek arra, hogy leváltsák őt: csak ismételni tudom saját, valamint elnökünk szavait – Felipe velünk lesz 2012-ben, ez pedig bizonyítja, mennyire hiszünk benne.”

Domenicali hozzátette, természetesen csalódottak az idei eredmények miatt, így mindent megtesznek azért, hogy jövőre már az első versenytől kezdve a győzelmekért harcoljanak.

„Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk elégedettek” – magyarázta Domenicali.

„A hátralévő két versenyen szeretnénk dobogóra állni, mindent megpróbálunk azért, hogy Fernando megszerezze a második helyet az egyéni bajnokságban. Mindeközben Maranellóban mindenki azon dolgozik, hogy egy olyan autót építsünk, amely jövőre már kezdettől fogva versenyképes lesz. Egy célunk lesz akkor is, az pedig nem más, mint a győzelem.”

„Nagyon rosszul kezdtük az idei évet, de nyárra sikerült összekapni magunkat, Silverstone-ban pedig egy igen jelentős győzelmet arattunk. Ezt követően tovább folytattuk az autó fejlesztését, amitől azt vártuk, hogy közelebb kerülhetünk majd az élmezőnyhöz. Sajnos a Spában pályára vitt újítások nem az általunk remélt eredményeket hozták, szóval visszaléptünk egyet, főként azért, mert akkor már minimalizáltuk a 150° Italia fejlesztéseit, és minden erőnkkel a jövő évi autóra fókuszáltunk.”

„Az elmúlt néhány versenyen kipróbáltunk néhány dolgot és elemet, melyek hasznosak lehetnek a közeljövőben, és hasonlóképp fogunk tenni Abu Dhabiban és Brazíliában is.”

A szakember elárulta, meggyőződése, hogy Alonsóban mély nyomot hagyott a tavalyi kudarc, ám biztos abban, hogy emiatt csak még motiváltabb lesz hétvégén, illetve a jövő évben.

„Biztos vagyok benne, hogy maga a tény, hogy visszatérünk Abu Dhabiba, hatással lesz majd Fernandóra, figyelembe véve a tavaly történteket. Azonban ez a negatív élmény csak ösztönzőleg hat majd rá, így még inkább szeretne változtatni a dolgokon 2012-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!