Friss hírek

Ferrari: Meg kell értenünk, mi vezetett a hétvégi hibáinkhoz

Alaposan kivizsgálja a Ferrari Forma-1-es csapata, hogy miért követte el azokat az egyértelmű hibákat, melyek a monacói vereséghez vezettek múlt vasárnap.

Az olasz istálló komoly győzelmi esélyekkel vágott neki a szezon hetedik versenyének, miután az időmérő edzésen Charles Leclerc vezetésével kibérelte az első rajtsort. A Scuderia magabiztosan kezdte az esőáztatta futamot, a Red Bull azonban agresszíven taktikázott, és elsőként hívta ki a bokszba Sergio Perezt intermediate-abroncsokért, a Ferrari pedig rosszul időzített, és túl későn cserélt kereket Leclerc autóján, aki így a mexikói mögé került.

A monacói versenyző aztán pár kör múlva újra meglátogatta a bokszot, ugyanakkor, amikor csapattársa, Carlos Sainz, és értékes másodperceket veszített a spanyol mögött várakozva – ekkor mindkét Ferrarira a kemény keverékű gumik kerültek fel. Leclerc így visszacsúszott a 4. helyre, Max Verstappen mögé, Perez pedig az élre tudott kerülni, Sainz elé.

Hirdetés
 

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, jelentős hibákat követtek el, most pedig meg kell érteniük, milyen tényezők játszottak szerepet ebben.

„Szerintem el kell ismernünk, hogy valamit rosszul csinálhattunk, ha azt nézzük, hogy vezettük a versenyt. Kétségkívül követtünk el hibákat a helyzet megítélésében, illetve a döntések során” – mondta a szakember.

„Hogy mi volt az a folyamat, ami ezekhez a hibákhoz vezetett bennünket? Azt gondolom, az első hiba, amit vétettünk, hogy alábecsültünk az intermediate-gumik tempóját, és a különbséget, ami a többi autóhoz képest volt a pályapozíció tekintetében. Azt hiszem, azért is hibáztunk, mert korábban kellett volna kihívnunk őt – egy körrel korábban. Vagy pedig kint kellett volna maradnunk, és egyszerűen védeni a pozíciót esőgumikon, és talán közvetlenül slickekre váltani.”

„Hogy hibáztunk, szerintem egyértelmű. Hogy mi volt az a folyamat, ami a hibákhoz vezetett? Időre van szükségünk, hogy ezt megvizsgáljuk, és egyértelmű magyarázatot kapjunk.”

A Ferrari dolgát az sem könnyítette meg, hogy Sainzot feltartotta Nicholas Latifi a kivezető körében, így a spanyol nem tudta megtartani a vezetést Perezzel szemben.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Ferrari balszerencsés volt-e, Binotto kifejtette: „Nem, nem gondoljuk, hogy balszerencsések voltunk. Nem számít, hogy szerencsénk volt-e, vagy balszerencsénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!