Friss hírek

Ferrari: Még korai dönteni Räikkönen sorsáról

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint még túl korai döntést hozni arról, hogy Kimi Räikkönen az olasz istállónál maradhat-e jövőre, vagy sem.


A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint még túl korai döntést hozni arról, hogy Kimi Räikkönen az olasz istállónál maradhat-e jövőre, vagy sem.

A 2007-es év legjobbjának jövőéről jó ideje spekulálnak már, egyelőre ugyanis képtelen jó teljesítményt nyújtani, miközben szintén világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel meglehetősen jól szerepel.

Räikkönen a vasárnapi Osztrák Nagydíjon már az első körben kiesett, miután saját hibájából összeütközött a McLaren spanyoljával, Fernando Alonsóval.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt mondja, még nem érkezett el az ideje annak, hogy döntsenek a finn sorsáról.

„Rengeteg dolgot kell fontolóra venni, most pedig még túl korai bármit is mondani neki, vagy dönteni bármiről is” – mondta a szakember.

„Úgy tűnhet, hogy védem Kimit, de még a szezon felén sem vagyunk túl. Próbálják magukat az én helyembe képzelni, és mondják meg neki, hogy maradhatsz, vagy nem maradhatsz.”

„Azt szeretném, ha a srácok a feladatukra koncentrálnának és a maximumot nyújtanák.”

Arrivabene hozzátette, van egy belső határidő, amíg döntést kell hozniuk, a végső szót pedig Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke mondja ki.

„Természetesen van egy határidő, de azt nem mondom meg, hogy mikor is. El kell majd mondanom a véleményemet, meg kell beszélnünk a dolgot az elnökúrral, hogy meghozzuk a végső döntést. Egy normális vállalatnál ez így működik. Elnökként azt csinálsz, amit akarsz, ha viszont nem te vagy az elnök, meg kell osztani a döntést, hogy jóváhagyják.”

Räikkönen Kanadában és Ausztriában is sokat szenvedett, Arrivabene szerint azonban nem egy-két hétvége alapján döntenek a sorsáról.

„Sokkal tágabban elemzés vezet majd döntéshez. A teljesítményről beszélek – de ez egyfajta holisztikus megközelítés. Mennyire tud jól dolgozni a mérnökökkel, milyen keményen dolgozik, és mennyire gyors… A számára és számunkra megfelelő időben döntünk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek