Ferrari: Megkönnyebbülés az idei teljesítményünk - F1VILÁG.HU

Ferrari: Megkönnyebbülés az idei teljesítményünk

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint „megkönnyebbülés” számukra, hogy az idei évben határozott javulást látnak az autó teljesítményében – eddig úgy tűnik, Imolában, az Emilia-Romagna Nagydíjon is jelentős előrelépéseket tudtak tenni a tavalyi évhez képest.
GP DELL’EMILIA ROMAGNA  F1/2021 - GIOVEDÌ 15/04/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrari határozott előrelépést tett az idei évben, amire nagyon büszke a csapat- eddig úgy tűnik, hogy Imolában is sokkal versenyképesebb az SF21-es, mint a 2020-as Forma-1-es szezonban. 

Az első szabadedzésen Charles Leclerc a 4., míg Carlos Sainz a 6. leggyorsabb időt autózta, a második tréningen Sainz a 4., Leclerc pedig 5. lett. 

A csapatfőnök, Mattia Binotto szerint egyértelmű a fejlődés, és örül, hogy önmagukhoz és a versenytársaikhoz képest is jelentős javulást tudtak elérni 2021-re. 

„Tavaly nagyon rosszul teljesítettünk itt, az egyenesekben és a kanyarokban is, nagyon lassúak voltunk az időmérőn és a versenyen is” – nyilatkozta Binotto. 

„Szóval számunkra ez egy fontos vizsga volt, egy nagyon fontos teszt, és úgy gondolom, hogy az autó jól fejlődött. Ha a versenytársainkhoz hasonlítjuk magunkat, akkor is jó javulást értünk el. Ez nem volt könnyű egy olyan helyzetben, amikor a legtöbb autó fejlesztését befagyasztották a szabályokkal.”

„A motorral jókora előrelépést tettünk. Ma az egyenesekben nem hiányzott a tempó, mint a múltban. És úgy gondolom, az autó is jól viselkedik. Ez volt a legfontosabb.”

Binotto elárulta, a Ferrarinál nagyon sokáig tartott a szezonnyitó verseny utáni megbeszélés, hogy mindent pontosan kiértékeljenek: „Ez normális a szezon legelején, mert a versenyzőkkel együtt megpróbáljuk megérteni az autó viselkedését, a fő korlátozásokat, hogy hogyan tudunk fejlődni, kitűzünk fejlesztési célokat, amiket el tudunk végezni a szezon során.”

Bahreinből tanultunk: a versenytempónk nem volt annyira versenyképes, mint az időmérős. Ennek sok oka van, de megpróbáltuk őket kielemezni. Úgy gondolom, a gumikezelés más: nyilván Bahreinben nagy forróság van, nagyon más a gumikezelés, mint Imolában, ahol a túlmelegedést próbáljuk menedzselni, különösen a hátsó abroncsokon.”

„Imolában fontos, hogy eltérő körülmények között elemezzük az autó viselkedését, és biztosra menjünk abban, hogy a javulás megtörtént. Azt hiszem, ezek a fő pontok Imolában.”

Hirdetés

Az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, a Ferrari jó irányba halad, és például egyik legnagyobb ellenfelük, a McLaren pilótája, Lando Norris is elmondta, nem számítottak arra, hogy ennyire gyors lesz a maranellóiak autója.

Megkönnyebbülést jelent, hogy látjuk, hogy a helyes irányba fejlesztünk” – mondta Binotto. „Úgy gondolom, fontos látni a szimulációkat, a szélcsatornát és a pályaeredményeket: jobban korrelálnak egymással, mint a múltban, ez pedig magabiztosságot ad számunkra. Ez volt a legfontosabb, és úgy gondolom, ebből a szempontból ez megkönnyebbülést jelent.”

„A tény, hogy az autó jobban teljesít, és hogy jobb eredményt érhetünk el a hétvégén, fontos. Gyakran mondtuk, hogy a tavalyi teljesítményünk nem volt elfogadható a Ferrari márka számára. Szóval tudtuk, hogy az idei év fontos, hogy minden területen fejlődést mutassunk. Szóval még egyszer, szerintem a teljesítményünk megkönnyebbülés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!