Ferrari: Mi lesz, ha nem jutunk el az Ausztrál Nagydíjra? - F1VILÁG.HU

Ferrari: Mi lesz, ha nem jutunk el az Ausztrál Nagydíjra?

HIRDETÉS
A Ferrari garanciát és világos kommunikációt kér az FIA-tól a koronavírussal és az esetleges vizsgálatokkal kapcsolatban, mielőtt elutaznának az F1-es szezonnyitóra, az Ausztrál Nagydíjra.
TEST T1 BARCELLONA - GIOVEDì 20/02/20 Charles Leclerc Mattia Binotto Ferrari

Az olasz csapatokat, a Ferrarit és az AlphaTaurit, valamint a Pirellit érinti leginkább a koronavírus-járvány jelenleg: az olasz székhelyű csapatok, valamint a gumibeszállító munkatársai közül többen már a barcelonai tesztekre sem utazhattak el

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elmondta, őket már most hátrányosan érinti a koronavírus-járvány és a korlátozó intézkedések – többen nem jutottak el Barcelonába, tartva attól, hogy karanténba helyezik őket. 

„A tesztre való eljutás nehéz volt” – mondta Binotto. „Néhány mérnökünk otthon maradt ahelyett, hogy kockáztatott volna.” 

Binott szerint az FIA-nak egyértelműen kell kommunikálnia a csapatokkal, mielőtt elutaznak Ausztráliába – ha már úton lesznek, késő lesz. 

„Úgy gondolom, hogy amire szükségünk van, az a biztosíték, mielőtt elindulunk. Nem tudjuk, hogy amikor odaérünk, mi lesz a helyzet” – mondta a csapatfőnök. „Ha vannak orvosi vizsgálatok, tudnunk kell róluk. Tudnunk kell, hogy mi fog történni. Meg kell ismernünk, hogy mik lehetnek a következmények akkor, ha valami probléma lesz.”

„Nyilvánvalóan meg kell védenünk a munkavállalóinkat” – folytatta. „Kollektív és személyes felelősségünk van feléjük. Fontos, hogy megbizonyosodjunk a pontos képről, attól, hogy akármi is lesz a forgatókönyv, világos legyen és ismerhessük azt.”

A csapatok pénteken egyeztettek a Forma-1 vezetőségével a koronavírus jelenlegi helyzetéről, azonban jelen állás szerint az Ausztrál Nagydíjat a tervek szerint megtartják. A kérdés az, hogy az olaszországi csapattagok probléma nélkül eljutnak-e a helyszínre, és ha esetleg nem, akkor ez hogyan érinti a nagydíj megrendezését. 

„Nem csak két csapatról van szó, hiszen beszállítunk a Haasnak és az Alfa Romeónak is”- mondta Binotto. „Szóval legalább négy csapatot érint, és a Pirellit is. Szóval mi lesz akkor, ha négy csapat nem tud részt venni? Megtartják a versenyt, vagy nem? Ez nem az én döntésem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!