Ferrari: Mick Schumacher úgy dolgozik, ahogy az édesapja

TEST T3 BAHRAIN - 02/04/2019 - FERRARI SF90 - MICK SCHUMACHER
Fotó: Scuderia Ferrari
Michael Schumacherre emlékezteti Mick Schumacher munkához való hozzáállása a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binottót.

Binotto mérnökként dolgozott a Ferrarinál már akkor, amikor Schumacher 1995 végén először tesztelt a patinás olasz istálló színeiben.

A hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher idén januárban csatlakozott a Ferrari akadémiájához, Bahreinben pedig már tesztelhetett is az olaszok F1-es versenygépével.

„Amikor sok év után először találkoztam vele, amikor megérkezett Maranellóba, ránézve egyáltalán nem gondoltam úgy, hogy olyan nagyon hasonlít Michaelre” – mondta Mattia Binotto.

„De az, ahogy viselkedik, nagyon hasonló, és az is, ahogy hozzááll a feladathoz, ahogy érdeklődik az autó iránt, és ahogy beszél a szerelőkkel. Még Maranellóban is kerestük őt, de folyton az autó mellett volt, a szerelőkkel beszélgetett. És azt gondolom, ebben kicsit hasonlít az édesapjára.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Binotto azt mondja, a Bahreini Nagydíjat követő teszten egyszerűen csak szerettek volna lehetőséget adni az ifjú németnek, és nem a benne rejlő potenciált akarták megítélni.

„Azt gondolom, nagyon nehéz megítélni a teljesítményét. Először is azért, mert az időjárási körülmények nagyon rosszak voltak aznak, ráadásul alapvetően nem is az volt a cél, hogy az ő teljesítményét értékeljük.”

„Ez volt a legelső napja F1-es autóban, ráadásul még tanulófázisban van, és az F2-ben idén egy teljesen új kihívással néz szembe. De ami szerintem kétségkívül pozitívum volt, az a feladathoz való hozzáállása. Nem feszegette a határokat, igyekezett etapról-etapra javulni, megismerni az autót, megismerni a csapatot.”

„És azt gondolom, ebből a szempontból remek munkát végzett, nagyon jól összpontosított, próbált jól dolgozni és tanulni. És szerintem ez a legtöbb, ami elvárható egy ilyen tesztnapon.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!