Ferrari: Mostantól a kontrákra kell játszanunk - F1VILÁG.HU

Ferrari: Mostantól a kontrákra kell játszanunk

HIRDETÉS
Nagy kihívásokkal fog szembenézni a soron következő versenyeken a Ferrari Forma-1-es csapata – ezt mondja az istálló sportigazgatója, Laurent Mekies, aki szerint közvetlen riválisaik előnyben lehetnek majd az eltérő karakterisztikájú pályákon.
GP MONACO F1/2021 - DOMENICA 23/05/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A kiábrándító 2020-as idény után a Ferrari idei teljesítménye eddig kellemes meglepetésnek bizonyult: az istálló SF21-es versenyautója igencsak erősnek mutatkozott már Spanyolországban is, Monacóban pedig egyértelműen esélyük volt a győzelemre az olaszoknak.

Charles Leclerc Monte-Carlóban rajtelsőséget szerzett – igaz, végül nem tudott rajthoz állni a futamon, ahol csapattársa, Carlos Sainz a 2. helyen ért célba.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén egy újabb utcai pályára, Bakuba látogat majd, a Ferrari sportigazgatója szerint viszont itt már másképp alakulhatnak az erőviszonyok.

„Most kezdődik a szezon azon szakasza, mely meglehetősen bonyolultnak ígérkezik számunkra” – mondta Laurent Mekies. „Ha Spanyolországban az SF21-es egyértelműen a 3. legjobb volt a mezőnyben, és Monacóban is volt benne potenciál a győzelemhez, a helyzet más lesz a következő versenyeken, kezdve a bakuival.”

„Már ezen a hétvégén egy nagyon erős McLarent várunk, amely nagyon jól illeszkedhet a pálya karakterisztikájához, ezért ők kerülhetnek a két világbajnoki címért harcoló csapat mögötti csoport élére. Emellett úgy hisszük, hogy az Alpine, az AlphaTauri és az Aston Martin is nagyon versenyképes lesz.”

Mekies hozzátette, természetesen igyekeznek a legtöbbet kihozni versenyautóikból, és megpróbálnak lecsapni a kínálkozó lehetőségekre.

„A célunk az lesz, hogy kihasználjuk a rendelkezésünkre álló potenciált, és megpróbáljunk kihasználni minden egyes lehetőséget. Futballnyelven szólva megpróbálunk jól védekezni, és a kontrákra játszani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!