Haas
British GP Saturday 15/07/17
Pascal Wehrlein (D), Sauber F1 Team Silverstone Circuit.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ferrari-motorokkal folytatja a Sauber

Több évre szóló megállapodást kötött a Ferrarival a Sauber Forma-1-es csapata, így biztos, hogy a svájci istálló jövőre is az olaszok erőforrásait használja majd a királykategóriában.

A Sauber csütörtökön jelentette be, hogy bár korábban megállapodott a Hondával, 2018-tól mégsem használják majd a japánok V6-os motorjait.

A döntést a felek azzal indokolták, hogy eltérő nézeteket vallanak a jövővel kapcsolatban, és mivel szerződésüket még nem véglegesítették, közös megegyezéssel felbontották előzetes megállapodásukat.

A Ferrari aztán pénteken megerősítette, 2018-ban is motorokat szállítanak a Saubernek, miután több évre szóló szerződést írtak alá a hinwili istállóval.

A Ferrarival egyidőben a Sauber is sajtóközleményben jelentette be a megállapodást, és megerősítette azt is, hogy 2018-tól már a legújabb Ferrari-motort használhatják a Forma-1-ben.

„Meggyőződésem, hogy közösen olyan eredményeket érhetünk el, mely jól tükrözi a szenvedélyünket és az elkötelezettségünket a Sauber csapatánál” – mondta Frederic Vasseur, a Sauber csapatfőnöke.

A Sauber egyébként először 1997-ben lépett szövetségre a Ferrarival.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!