Ferrari: Nehéz, de fontos versenyek következnek - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nehéz, de fontos versenyek következnek

HIRDETÉS
A következő két versenyhétvégén Silverstone-ban szerepel majd a Forma-1 mezőnye, és bár a Ferrari nem számít arra, hogy hirtelen a győzelemért harcolhat, a csapatnál abban bíznak, sikerül jobban megismerniük versenyautójukat a legendás brit aszfaltcsíkon.
GP ABU DHABI  F1/2019 - VENERDÌ 29/11/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Laurent Mekies Sebastian Vettel

A maranellóiak kiábrándítóan szerepeltek a 2020-as idény első 3 versenyhétvégéjén, kiderült ugyanis, SF1000-es versenyautójuk egész egyszerűen nem elég versenyképes ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcoljanak idén.

Sőt, John Elkann, a Ferrari elnöke a minap egy interjúban azt mondta, nem számít arra, hogy 2022 előtt esélyük lesz a győzelemre.

Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója azt mondja, a soron következő két versenyhétvégén nagyon fontos lesz az, hogy még jobban megismerjék versenyautójukat, és a helyes irányba induljanak el a fejlesztésével.

„Mindig különleges érzés visszatérni Silverstone-ban, habár idén nem fogjuk látni a lelkes rajongókat a lelátókon. De biztos vagyok benne, hogy valahogy érezni fogjuk majd a jelenlétüket” – mondta a szakember.

„Ez lesz az első tempós pálya idén, és létfontosságú, hogy ezt a két versenyt arra használjuk, hogy jobban megértsük az autónkat. Tudjuk, hogy a nyers versenyképesség szempontjából nehéz dolgunk lesz, de arra kell fókuszálnunk, hogy a lehető legjobb információkat gyűjtsük, hogy megfelelő irányba fejleszthessük az autót.”

„A versenycsapat pár napot a központban töltött az első tripla forduló után, most pedig úgy térünk vissza a versenypályára, hogy a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Karakterformáló idénykezdeten vagyunk túl, de tudjuk, hogy számíthatunk csapatunkra, versenyzőinkre és rajongóinkra, és csapatként vághatunk vissza.”

„A Forma-1-ben nincs varázslat arra, hogy gyorsan fordítani tudjunk a dolgokon, és rengeteg munka vár ránk – de ezért vagyunk itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!