Friss hírek

Ferrari: Nem a McLaren legyőzése a legfőbb célunk idén

Nem a McLaren legyőzése, és a konstruktőri 3. hely megszerzése a Ferrari Forma-1-es csapatának legfőbb célja 2021-ben – ezt nyilatkozta nemrég a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto.

Az olasz istálló tavalyhoz képest remek formában vágott neki az idénynek, és egy ideig őrizte is a 3. helyet az összetettben – Franciaországban azonban pont nélkül zárt a csapat, így a McLaren eléjük tudott kerülni.

A Ferrari a Stájer Nagydíjon ugyan értékes pontokat szerzett, és a versenytempóval nem is voltak különösebb gondok, az egykörös teljesítmény azonban hagyott kívánnivalót maga után.

Hirdetés
 

Az olasz istálló csapatfőnöke pedig azt mondja, lesznek még olyan pályák, melyeken nehéz dolguk lesz idén.

„Nem kétséges, hogy nem oldottuk meg teljesen a franciaországi problémát” – mondta a Ferrari csapatfőnöke. „Franciaországban csinálhattunk volna néhány dolgot másképp, és javíthattunk volna a teljesítményünkön.”

„De azt gondolom, összességében van néhány olyan gyengesége az autónknak, amivel itt nem találkoztunk, de amikor elmegyünk majd Silverstone-ba, újra előjöhetnek. Silverstone tehát újra egy nehéz pálya lehet számunkra: gyors kanyarok, melyekben rengeteg energia megy át az abroncsokon.”

A Ferrari jelenleg 12 pontos hátrányban van a McLarennel szemben, Binotto pedig azt mondja, nem a wokingiak legyőzése a legfőbb cél.

„Szerintem sokkal fontosabb a hozzáállás. Az, ahogy a csapat reagált Ausztriában, megfelelően működött, és meggyőződésem, hogy ha a silverstone-i egy nehéz pálya lesz számunkra, nem kétséges, hogy jobb lesz, mint Franciaország.” 

„Hogy mennyire fontos számunkra, hogy pontokat hozzunk a McLarenen? Ahogy mondtam a szezon elején, a legfőbb célunk az, hogy a jövő évet és a következő szezonokat szem előtt tartva fejlődjünk, és megbizonyosodjunk arról, hogy minden egyes területen jobbá válunk, tanulunk a hibáinkból – mint például Franciaországban.”

„A konstruktőri 3. hely egy cél számunkra – de nem a legfőbb cél. A legfőbb célunk az, hogy csapatként javuljunk, és versenyképesek legyünk a jövőben. Szóval igen, nagyszerű, ha tudunk néhány pontot szerezni a konstruktőri versenyben, de nem ez kell, hogy legyen a legfőbb célunk a szezon során.”

„És tény, hogy versenyzőink remekül szerepelnek a McLarenhez képest. Nem ítélkezem másokról, nem is kezdek ebbe bele, csupán magunkról mondok véleményt, és azt kell mondjam, büszke vagyok arra, ahogy a versenyzőink illeszkednek ebbe a csapatba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!