Ferrari: Nem az első versenyen dől el a bajnokság - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem az első versenyen dől el a bajnokság

HIRDETÉS
Nem a várakozásoknak megfelelően alakult a Forma-1-es szezon első versenyhétvégéje a Ferrari számára, az istállót irányító Frederic Vasseur azonban azt mondja, voltak pozitívumai az idénynyitónak.
4 - GP BAHRAIN F1/2023 - DOMENICA 05/03/2023    credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A Ferrari jó eséllyel pályázott a dobogóra a vasárnapi versenyen, Charles Leclerc azonban egy technikai probléma miatt kiállni kényszerült a 3. helyről. Csapattársa, Carlos Sainz csak a 4. pozícióban futott be, miután nem tudta maga mögött tartani honfitársát, az Aston Martinnal versenyző Fernando Alonsót.

Az nyilvánvaló volt a versenyen, hogy a győzelemre esélytelen a Scuderia, Fred Vassuer csapatfőnök azonban azt mondja, a bajnokság nem az első futamon dőlt el.

„Soha nem jó egy kieséssel kezdeni” – mondta újságíróknak nyilatkozva a szakember. „Természetesen én is jobb’ szerettem volna, ha célba ér, de most szeretnék következetes lenni a pozíciómban. Egy-két hete mondtam a csapatnak, hogy a bajnokság nem a bahreini eredmény alapján fog eldőlni.”

„Való igaz, hogy a mostani helyzet épp az ellentéte volt a legjobbnak, de a legfontosabb az, hogy tisztább képet kapjuk a helyzetről, és arról, hogy miért buktunk el.”

A Ferrari csapatfőnöke beszélt arról, az időmérőkön tartani tudták a lépést a Red Bull-lal, ám fontos, hogy tanuljanak a hétvége eseményeiből, és fejlődjenek a folytatásban.

„Összességében nem olyan képet láttunk, mint amilyenre számítottunk a verseny előtt. Ami az időmérős tempót illeti, ott vagyunk, tartjuk a lépést a Red Bull-lal – ez pedig pozitívum. Viszont reálisan kell látnunk a helyzetet: ha javítani akarunk a helyzeten, és versenyeket akarunk, tiszta hétvégére van szükségünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!