Orosz Nagydíj
Az F1-es Orosz Nagydíj TV-közvetítései
Verstappen próbálta lesöpörni a Hamilton-témát Szocsiban
Perez: Egyes csapattagok már titkolóznak előttem
Koronavírusos a Forma-1 száguldó riportere
Norris: Szoros lesz a küzdelem a középmezőnyben
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Ferrari: Nem Binotto kirúgása a megoldás!

GP GRAN BRETAGNA  F1/2020 -  VENERDÌ 31/07/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto
Fotó: Scuderia Ferrari
Esze ágában sincs menesztenie a Forma-1-es csapatot irányító Mattia Binottót a Ferrari vezérigazgatójának, Louis Camillerinek – erről nyilatkozott a szakember a minap.

A Ferrari a 2020-as idényben kiábrándító formát mutat, a csapatnál pedig azon az állásponton vannak, leghamarabb 2022-ben harcolhatnak újra a győzelmekért.

Egyes vélekedések szerint a Ferrarinál a csapatfőnök Mattia Binotto leváltására lenne szükség, a vezérkar azonban teljes mellszélességgel kiáll a svájci-olasz szakember mellett.

„Teljes mértékben bízom Mattia Binottóban és csapatában” – mondta Louis Camilleri vezérigazgató a The New York Timesnak.

„Az eredmények ugyan nem támasztják alá azt, amit mondok, de ezek a dolgok időbe telnek. Sajnálatos módon korábban túl nagy volt a nyomás, és egyfajta történelmünk van az emberek elengedésében. Olyan volt a légkör, mintha valami forgóajtó lenne, és ezt gátat akarok szabni.”

Camilleri kifejtette, stabilitásra van szükség, és emlékeztetett arra Todt-Schumacher érára. A szakember szerint az elmúlt években egész egyszerűen túl sok pozíciócsere történt Maranellóban.

„Szóval szeretném biztosítani azt, hogy megmarad a stabilitás, noha hihetetlen nyomás van a csapaton, főleg az olasz média részéről, mely időnként egészen brutális tud lenni, és azt akarják, hogy fejek hulljanak – de nem ez a megoldás.”

A Ferrarinál nemrég újabb átszervezéseket hajtottak végre, a különböző feladatkörökben nagyobb felelősséggel ruházták fel az egyes szakembereket.

„Az, hogy az emberek csapatként tudjanak együtt dolgozni, időigényes folyamat. Egy éjszaka alatt nem lehet megváltoztatni a kultúrát.”

A jövővel kapcsolatban Camilleri hozzátette, „a helyzeten nem lehet javítani 2021-ben”.

„2022-ben új szabályrendszer lép életbe, és valahányszor jelentősen átalakították a technikai keretrendszert, az megváltoztatta az erősorrendet is. A tehetség, a munkamorál és az elkötelezettség adott a Ferrarinál, és meggyőződésem, hogy újra harcban leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS