Ferrari: Nem fogunk mindenhol így remekelni

SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Charles Leclerc (MON/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint múlt hétvégi remek teljesítményük nagyrészt a spielbergi versenypálya karakterisztikájának volt köszönhető. A szakember nem számít arra, hogy minden helyszínen képesek lesznek versenyezni a Mercedesszel.

A Ferrari kiváló teljesítményt nyújtott a Red Bull Ringen, és bár Charles Leclerc végül nem tudott nyerni vasárnap, a Mercedest kétségkívül sikerült felülmúlniuk az olaszoknak.

Mattia Binotto csapatfőnök viszont rámutatott, alig 1 héttel korábban még 0,6 másodperces lemaradásban voltak a Mercedeshez képest, így nem számít arra, hogy mostantól minden versenyen a győzelemért harcolhatnak. Binotto szerint „kétségkívül a pálya karakterisztikája volt a legfőbb tényező” az ausztriai remek formában.

„Szerintem azt már a franciaországi verseny előtt is láttuk, hogy nehéz hétvége vár ránk. Ausztriába érkezve pedig tudtuk, hogy több esélyünk lehet” – nyilatkozta az olasz istálló főnöke.

„De azzal is tisztában vagyunk, hogy fejlődik az autónk. Szóval azt gondolom, a két tényező kombinációjáról beszélhetünk. Szóval a Paul Ricardon megtartott hétvégén az autónk már sokat javult Barcelonához képest. Voltak továbbá új fejlesztéseink az autón, melyekkel jó irányba indultunk el.”

A szakember azt mondja, az új elemeknek köszönhetően a versenyzők önbizalma is nőtt az autóban ülve, ám ettől még nem fognak tudni minden versenyen megküzdeni a Mercedesszel.

„Hogy képesek leszünk-e harcolni minden pályán? Még nem gondolom. Lesznek még pályák, amelyek sokkal nehezebbek lesznek számunkra. De addig még bőven lesznek fejlesztéseink, szóval szerintem versenyről versenyre haladva látjuk csak a dolgokat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS