Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

GP GERMANIA F1/2020 -  DOMENICA 11/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Ferrari: Nem lehetünk elégedettek

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ferrari: Nem lehetünk elégedettek

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint nem lehetnek elégedettek az Eifel Nagydíjon elért eredményükkel, azonban a következő versenyhétvégén további javulásra számítanak.

Habár úgy tűnt, a Ferrarinak sikerült előrelépéseket tennie az Eifel Nagydíj hétvégéjén, a legjobb eredményük egy 7. hely lett a vasárnapi futamon, amit Charles Leclerc ért el. 

A harmadik szabadedzés után az Eifel Nagydíj időmérő edzése is ígéretesnek tűnt a Ferrari számára, miután Leclerc a 4. rajtpozíciót szerezte meg. A verseny azonban már kevésbé alakult jól a maranellóiak számára: Leclerc a 7., Vettel pedig a 11. helyen végzett

Binotto elmondta, nem voltak könnyű helyzetben a gumikezelés miatt, így például Leclerc-nek rögtön a verseny elején meggyűjt a baja az abroncsaival. 

„Ez egy nehéz verseny volt, elsősorban azért, mert nehéz volt a gumikat a megfelelő hőmérsékletre hozni” – mondta a csapatfőnök. „Ez különösen igaz volt Charles Leclerc-re. Egy jó rajt után a lágy gumijai elkezdtek elhasználódni, ezért nem tudott úgy támadni, ahogy szokott.”

„Annyira rosszak voltak, hogy a tervezettnél korábban ki kellett hoznunk őt, megváltoztattuk a stratégiát. A verseny vége felé a biztonsági autós periódus lehetőséget adott nekünk, hogy teljesítsünk még egy kiállást, de közös döntés volt, hogy erről lemondtunk. A közepes keverékeken hagytuk őt, mivel tudtuk, hogy a futam elején mi történt a lágy gumikkal.”

„Ami Sebastiant illeti, a korai megforgás hatással volt a versenyére. Aztán már nem sok mindent lehetett tenni, akkor sem, amikor a lágy gumikkal ment a végén.”

Binotto összességében úgy értékelte a hétvégét, hogy „nem lehetnek elégedettek”, de úgy látják, a helyes irányba haladnak a fejlesztésekkel. 

Nem lehetünk elégedettek. De fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy javuljunk. Az utolsó edzésen a javulás enyhe jeleit láttuk. A pályára vitt elemek azt mutatják, hogy a helyes irányba haladunk, ez a 2021-es szezon szempontjából fontos. A következő versenyen Portugáliában még többet javulunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Ferrari: Nem lehetünk elégedettek
Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól
A Mercedes kiszereli a DAS-rendszert autóiból
Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt
Az F1-es Portugál Nagydíj TV-közvetítései
A szokásos időpontban lesz a 2021-es F1-es Magyar Nagydíj