Friss hírek

Ferrari: Nem lehetünk elégedettek

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint nem lehetnek elégedettek az Eifel Nagydíjon elért eredményükkel, azonban a következő versenyhétvégén további javulásra számítanak.

Habár úgy tűnt, a Ferrarinak sikerült előrelépéseket tennie az Eifel Nagydíj hétvégéjén, a legjobb eredményük egy 7. hely lett a vasárnapi futamon, amit Charles Leclerc ért el. 

A harmadik szabadedzés után az Eifel Nagydíj időmérő edzése is ígéretesnek tűnt a Ferrari számára, miután Leclerc a 4. rajtpozíciót szerezte meg. A verseny azonban már kevésbé alakult jól a maranellóiak számára: Leclerc a 7., Vettel pedig a 11. helyen végzett

Binotto elmondta, nem voltak könnyű helyzetben a gumikezelés miatt, így például Leclerc-nek rögtön a verseny elején meggyűjt a baja az abroncsaival. 

„Ez egy nehéz verseny volt, elsősorban azért, mert nehéz volt a gumikat a megfelelő hőmérsékletre hozni” – mondta a csapatfőnök. „Ez különösen igaz volt Charles Leclerc-re. Egy jó rajt után a lágy gumijai elkezdtek elhasználódni, ezért nem tudott úgy támadni, ahogy szokott.”

„Annyira rosszak voltak, hogy a tervezettnél korábban ki kellett hoznunk őt, megváltoztattuk a stratégiát. A verseny vége felé a biztonsági autós periódus lehetőséget adott nekünk, hogy teljesítsünk még egy kiállást, de közös döntés volt, hogy erről lemondtunk. A közepes keverékeken hagytuk őt, mivel tudtuk, hogy a futam elején mi történt a lágy gumikkal.”

„Ami Sebastiant illeti, a korai megforgás hatással volt a versenyére. Aztán már nem sok mindent lehetett tenni, akkor sem, amikor a lágy gumikkal ment a végén.”

Binotto összességében úgy értékelte a hétvégét, hogy „nem lehetnek elégedettek”, de úgy látják, a helyes irányba haladnak a fejlesztésekkel. 

Nem lehetünk elégedettek. De fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy javuljunk. Az utolsó edzésen a javulás enyhe jeleit láttuk. A pályára vitt elemek azt mutatják, hogy a helyes irányba haladunk, ez a 2021-es szezon szempontjából fontos. A következő versenyen Portugáliában még többet javulunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!