Ferrari: Nem lesz balhé Räikkönen és Alonso között

Semmiféle problémára nem számít Fernando Alonsóval és Kimi Räikkönennel a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali.


Semmiféle problémára nem számít Fernando Alonsóval és Kimi Räikkönennel a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali.

A maranellói gárda jövőre két világbajnok versenyzővel vág neki a sorozatnak, sokan azonban attól tartanak, a Felipe Massát váltó Kimi Räikkönen nem fér majd össze a gárdánál eddig vezérszerepet betöltő Fernando Alonsóval.

Massa a héten úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy a Ferrarinak jövőre lesznek problémái új párosával, Stefano Domenicali szerint azonban nincs okuk az aggodalomra.

„Talán félnek tőlünk, mert erősek vagyunk” – mondta a Ferrari csapatfőnöke, amikor azokról a véleményekről faggatták Szingapúrban, mint amilyet Massa is megfogalmazott.

„Ez része a pszichológiai hadviselésnek, ilyen ez a játék. Nem igazán érdekel ez engem, mert nem hallgatok rájuk. Mindenki azt mond, amit akar, ennyi.”

„Nem fogok változtatni azon, ahogy kezeljük ezt a helyzetet csapatként. Érdekes módon az én véleményemet soha nem lehet hallani más csapatokkal kapcsolatban.”

A Ferrari spanyol versenyzője, Alonso sem gondolja úgy, hogy bármiféle problémája lesz Räikkönennel.

„Kétlem, hogy bárkinek az érkezése miatt is jobban nyomnám annál, mint ahogy most nyomom. Két világbajnok egy csapatban – nem lesz semmi változás” – mondta a kétszeres világelső.

„A média folyamatosan erről ír, pontosan ez volt akkor is, amikor megérkeztem ide. Az emberek azt mondták, katasztrofális lesz a kapcsolatom Felipével, most, négy év után pedig ő az egyik legjobb haverom itt.”

„Jövőre ugyanez lesz, de ezt talán le sem írják majd. Felipére is úgy tekintek, mintha világbajnok volna.”

„Kétlem, hogy egy bajnoki cím megváltoztatja az emberek viszonyát. Felipe világbajnok volt, amikor 2008-ban átszelte a célvonalat, szóval nem arról van szó, hogy ő egy újonc.”

Habár Massa az elmúlt években főként vízhordóként tevékenykedett Alonso mellett, Domenicali kijelentette, a Ferrari Räikkönen érkezésével sem fog változtatni működési módszerein.

„Nem hinném, hogy az ő érkezése miatt változik a filozófia. Minden versenyző, aki dolgozott már a Ferrarinál, pontosan tudja, hogy a csapat érdeke az első.”

„Teljesen normális, és feltétlenül szükséges, hogy mindenki a maximumot nyújtsa, de a történelem során mindig így dolgoztunk, és a jövőben is így lesz.”

Alonso elárulta, tisztában volt Räikkönen érkezésének lehetőségével, és úgy véli, a finn a lehető legjobb választás a távozó Massa helyére.

„Mindig informáltak a csapat döntéseiről, és az is igaz, hogy a csapat csak az utolsó pillanatban hozott döntést. Amikor eldöntötték, hogy jobb lenne lecserélni Felipét, kikérték a véleményem.”

„Én akkor úgy gondoltam, hogy Kimi a legjobb a piacon, és miután olyan sok minden változik jövőre, nagyon fontos, hogy egy olyan csapattársam legyen, aki sok évet eltöltött már az F1-ben. A csapat őt választotta, szóval elégedett vagyok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!