HAMIL7ON

Ferrari: Nem lesz gyengébb a Mercedes jövőre

Ferrari: Nem lesz gyengébb a Mercedes jövőre

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nem számít arra, hogy Nico Rosberg távozásával jelentősen meggyengül majd a Mercedes csapata 2017-re.


A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nem számít arra, hogy Nico Rosberg távozásával jelentősen meggyengül majd a Mercedes csapata 2017-re.

Az újdonsült világbajnok 2017-ben jelentette be visszavonulását, a Mercedesnél pedig egyelőre nem tudják, ki veszi majd át a helyét.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva elárulta, meglepte őt Rosberg döntése.

„Küldtem is egy üzenetet Totónak [Wolff], épp repülőn ültem, amikor jött a hír, és meg is lepett – mondta a szakember.

„Igazából minden elismerésem Rosbergnek, amiért volt bátorsága ehhez. Úgy gondolom, az életben nagyon sokat számít az időzítés. Bajnokként zárta az F1-es idényt, ennél jobban nem vonulhatna vissza. Úgy gondolom, Nico elérte azt a kort, amikorra már rengeteget fektetett a versenyzésbe. És azzal, hogy végül bajnok lett, teljesültek kívánságai.”

„Szóval csak dicsérni tudom őt ezért a döntésért, de nem tudom, hogy mi vár a Mercedesre így. Nem gondolnám, hogy gyengébb lesz az istálló. Ne felejtsük el, hogy még mindig ott van Lewis Hamilton, és biztos vagyok abban, hogy egy olyan versenyzőt választanak, akiben legalább annyi potenciál van, mint korábbi versenyzőjükben.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene megérti Rosberg döntését.

„Ez a világ annyira a technológiára fókuszál, hogy néha elfelejtjük, hogy mi is emberek vagyunk. Tisztelem a döntését” – mondta.

„Néha elnézünk balra, majd jobbra, és elfelejtjük, hogy középen ott van a szívünk és az elménk. Nico érezte ezt, és egy másmilyen életet választott a továbbiakra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!