Ferrari: Nem lesz meg a tempónk a győzelemhez - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem lesz meg a tempónk a győzelemhez

HIRDETÉS
Hiába szerzett rajtelsőséget Charles Leclerc Bakuban, a Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies szerint nem lesz meg a tempójuk ahhoz, hogy a győzelemért harcoljanak a mai versenyen.
GP AZERBAIJAN F1/2021 - VENERDÌ 04/06/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói rajtelsőség után a Ferrari nagy meglepetésre Bakuban is remek tempóval rukkolt elő: a pálya hosszú egyenesei ellenére Charles Leclerc pole-t szerzett, és Lewis Hamilton mellől vághat majd neki a vasárnapi Azeri Nagydíjnak.

A második rajtsorban Max Verstappen és Pierre Gasly sorakoznak, így egy igazán izgalmas versenyre van kilátás.

A Ferrari sportigazgatója elárulta, nehéz időmérő volt, de sikerült a legtöbbet kihozniuk belőle.

„Nagyon nehéz időmérő volt. Az utcai pályák esetében azért számíthatunk ilyen trükkös időmérőkre, de ezúttal tényleg igazán intenzív lett” – mondta Laurent Mekies.

„Kétlem, hogy bárkinek is összejött egy tökéletes kör szombat délután. Fontos volt, hogy kellően jó köröket fussunk, hogy továbbléphessünk. Azt gondolom, Charles és Carlos tempója is nagyon jó volt. Talán jobb, mint ami volt pénteken, illetve az utolsó edzésen. Szóval jó látni, hogy a csapat fejlődött a hétvége során, és feljebb tudott lépni egy olyan pályán, ahol nem számítottunk arra, hogy ilyen jól teljesítünk.”

„Azt nem tudom, hogy a tempónk alapvetően megvolt-e a pole-hoz, de Charles elég nagy előnnyel az élen végzett. És Carlos tempója is ugyanilyen jó volt, szóval mindkét autóval ott lehettünk volna az elejében, vagy mindkét autóval a harmadik sorban. Szóval jó érzés megszerezi sorozatban másodszor a pole-t.”

Mekies azt mondja, a bakui szereplés eddig abszolút meglepetés számukra.

„Nem számítottunk arra, hogy a pole-ért harcolunk, és megszerezzük a rajtelsőséget a hosszú egyenesek ellenére. Elég alacsony leszorítóerő-szint mellett döntöttünk, szóval eleve nagyon más a konfiguráció, mint Monacóban, ahol maximális leszorítóerővel körözünk.”

A Ferrari sportigazgatója hozzátette, nem kergetnek illúziókat, tudják, hogy nehéz lesz megnyerni a mai versenyt.

Hirdetés

„A Red Bull szárnyalt a pénteki hosszú etapokon hozzánk képest. Lewis ugyancsak. Kemény küzdelemre számítunk, mert úgy hisszük, hogy nem lesz meg a tempónk ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk. Szóval a védekezésről szól majd számunkra ez a futam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!