Ferrari: Nem nyúlhatunk mellé a fejlesztési háborúban - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem nyúlhatunk mellé a fejlesztési háborúban

HIRDETÉS
Hiába a bahreini kettős győzelem, nem bízza el magát a Ferrari Forma-1-es csapata, Mattia Binotto szerint ugyanis rendkívül fontos lesz az, hogy megfelelően fejlesszék tovább idei autójukat, az F1-75-öst.
GP BAHRAIN F1/2022 - SABATO 19/03/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Charles Leclerc vezetésével a Ferrari kettős győzelmet szerzett Bahreinben, így bebizonyosodott az, amit a téli teszteken már sejteni lehetett: az olasz istálló visszatért a győztesek útjára, és esélye lehet arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon.

A szezon viszont még csak most kezdődött, és miután az idei évre jelentősen megváltoztak a Forma-1 szabályai, az évad során elképesztő fejlesztési háború alakulhat ki a csapatok között. Erre hívta fel a figyelmet Mattia Binotto is, aki azt mondja, jól kell megválasztaniuk az irányt.

„Kétségkívül van még potenciál az autóban, de fejlesztenünk kell” – mondta Binotto a bahreini verseny után. „Amikor jó alapokkal rendelkezel, és fejlesztesz, meg kell bizonyosodnod arról, hogy bármit is teszel fel az autóra, azzal előre lépsz.”

„És ez most még fontosabb, hiszen itt van a költségplafon. Nem szúrhatjuk el. Csak néhány lehetőségünk lesz a fejlesztésre, és bármit is csinálunk, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy azok megfelelőek lesznek.”

Bár a Ferrari győzelemmel kezdte az évet, Binotto szerint továbbra is a Red Bull a favorit, és nagyon kevés választja el egymástól a két csapatot.

„Azt gondolom, a többiek nagyon-nagyon erősek. Nagyon erősnek bizonyultak az időmérőn, és tényleg a részleteken múlik minden. A versenyen szerintem erősebbek lehettek volna, de talán volt néhány megbízhatósági problémájuk, vagy valami, ami miatt nem volt tökéletes az autójuk, legalábbis mi így tudjuk a rádiókommunikációkból. Máskülönben nagyon gyorsak lettek volna.”

„Ha pedig Max [Verstappen] első etapját nézzük használt gumikon, láthatjuk, hogy képes volt Charles tempóját tartani. Szóval nem szabad elfelejtenünk, hogy ők a világbajnokok, ők a favoritok, nekünk pedig meg kell próbálnunk a legjobbat nyújtani.”

„Dzsiddában egy hét múlva teljesen más lehet a kép, és szerintem legalább négy-öt versenyt meg kell várnunk, mire tisztán látunk majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!