Friss hírek

Ferrari: Nem segít minket a McLaren

Kimi Raikkönen és Felipe Massa szerint a Ferrari egyáltalán nem profitál abból, hogy a nagy rivális McLarennél az augusztus elején megrendezett Magyar Nagydíj óta dúl a belviszály. A Ferrari versenyzői szerint kemény végjátékra számíthat az olasz alakulat.

Kimi Raikkönen és Felipe Massa szerint a Ferrari egyáltalán nem profitál abból, hogy a nagy rivális McLarennél az augusztus elején megrendezett Magyar Nagydíj óta dúl a belviszály. A Ferrari versenyzői szerint kemény végjátékra számíthat az olasz alakulat.

A McLaren versenyzői közötti rivalizálás a Hungaroringen csúcsosodott csak ki igazán, mikor Hamilton fittyet hányva a csapatvezetés utasítására, nem engedte el maga mellett Alonsót az időmérő edzés utolsó etapjában, aki emiatt bepipult és szándékosan feltartotta csapattársát a boxban, amiért büntetést kapott.

Annak ellenére, hogy a riporterek már alig várják, hogy feltehessék kérdéseiket a McLaren duójának, a wokingi alakulat versenyzői a csapat kérdésére úgy döntöttek, Isztambulban maradnak, és nem tesztnek látogatást a mai nap a török pályán.

Hirdetés
 

Alonso és Hamilton délelőtt teljesítette szponzori kötelezettségeit, ám mivel egyiküket sem hívta be a FIA a délutáni sajtótájékoztatóra, a csapat úgy határozott, nem a pályán, hanem a főváros egyik szállodájában tartja meg csütörtöki megbeszélését, ahol a vezetőség tisztázni szeretni a Magyarországon történteket.

Raikkönen, aki jelenleg 20 ponttal van lemaradva Hamilton mögött a bajnoki pontversenyben, a következőket mondta viccesen: “Úgy tűnik, egy nappal hosszabb nekik a nyári szünet.”

Mikor arról kérdezték, mit gondol arról, hogy nem a pályán tisztázta a csapat versenyzőivel a nézeteltéréseket, a finn pilóta így folytatta: “Más rendszerben dolgoznak, másképp szervezik a megbeszéléseiket. Nagyjából tudom, hogy mi mehet a háttérben.”

“A Ferrarinál mindenki jelen van, de ismerem a McLarent így tudom, hogy ott másképp mennek ezek a dolgok, külön is meg tudják beszélni az ügyeket, és nem kell beszámolni minden egyes részletről, ahogy a Ferrarinál. Természetesen ez nem segít a csapatnak, de abban sem vagyok biztos, hogy árt neki. Egy biztos, senkinek sem könnyíti meg az életét.”

Raikkönen csapattársa, Felipe Massa a következőkkel folytatta: “Nem tudhatjuk pontosan, mi történik a háttérben. Tisztában vagyunk azzal, hogy hatalmas a küzdelem a McLaren versenyzői között, de ez elmondható mindenkiről. Tudjuk, hogy néha egyes emberek túl sokat mondanak, vagy írnak, de nem ismerjük pontosan a történetet. Azonban ha megnézzük a korábbi versenyeket, azt láthatjuk, hogy a csapaton belüli harc nem hátráltatta a McLaren versenyzőit a bajnoki címért folyó küzdelemben.”

Raikkönen, akinek mindössze hat versenye van arra, hogy megfordítsa az állást, és megszerezze a bajnoki címet az idei évben, egyáltalán nem ringatja magát álomvilágba, és tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű feladat felérni a csúcsra.

“Soha nem adom fel” – mondta. “Nyilván nagyon nehéz lesz, de ugyanolyan helyzetben vagyunk, mint korábban, tehát nem új a dolog. Azonban egy rossz verseny valamelyikünk számára, és máris változik a helyzet. Keményen kell küzdenünk, ameddig csak tudunk. Meg kell próbálnunk versenyeket nyerni. Lewis jócskán elhúzott, nem lesz egyszerű befogni, de nem szabad feladnunk a küzdelmet, mert még bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!