Ferrari: Nem veszíthetjük el a fejünket

Csalódottan nyilatkozott a szombati időmérő edzést követően a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, ugyanakkor kiemelte, fontos, hogy a mai futamon türelmesek legyenek és hiba nélkül versenyezzenek.


Csalódottan nyilatkozott a szombati időmérő edzést követően a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, ugyanakkor kiemelte, fontos, hogy a mai futamon türelmesek legyenek és hiba nélkül versenyezzenek.

A változó időjárási feltételek mellett a Ferrari nem tudta érvényesíteni a versenyzőiben, illetve autóiban rejlő potenciált, így Fernando Alonso az ötödik, Felipe Massa pedig mindössze a kilencedik helyről rajtolhat majd Interlagosban.

Domenicali elmondta, tudták, hogy nehéz időmérő vár rájuk, ám azzal is tisztában vannak, hogy a pontokat a versenyen osztják.

„Tisztában voltunk az időjárás-előrejelzésekkel, tudtuk, hogy ez egy különösen komplikált időmérő lehet és úgy is lett.”

„Kár az eredményért, mert nem igazán tükrözi a bennünk rejlő potenciált. De noha csalódottak vagyunk, észben kell tartanunk, hogy a pontokat vasárnap osztják. Legfőbb riválisaik előttünk vannak és nem fogjuk elereszteni őket.”

A szakember hozzátette, muszáj annyi pontot gyűjteniük, amennyit csak tudnak, és nem engedhetnek meg maguknak semmiféle hibát.

„Türelmes versenyt kell futnunk és a lehető legtöbb pontot be kell gyűjtenünk. Koncentrálnunk kell: megbízhatónak kell lennünk, jó taktikát kell kidolgoznunk, jó munkát kell végeznünk úgy a garázsban, mint a pályán.”

Domenicali emellett a Ferrari nevében gratulált az első rajtkockát megszerző Nico Hülkenbergnek, illetve csapatának, a Williamsnek.

„Végül szeretnék gratulálni Nico Hülkenbergnek – aki pályafutása első pole pozícióját szerezte meg – illetve csapatának, a Williamsnek.”

Az időmérőn elért eredmények kapcsán egyébként hasonló csalódottságnak adott hangot a Ferrari vezető versenymérnöke, Chris Dyer is. A szakember elmondta, közel kerülhettek volna legfőbb riválisukhoz, a Red Bull Racinghez, ám nem tudták kihasználni a kínálkozó lehetőséget.

„Kissé keserű szájízt okoz az időmérő edzésen elért eredmény számunkra, mert lehetőségünk lett volna arra ,hogy jobban szerepeljünk, viszont tudtuk, hogy ilyen feltételek közepette bármi megtörténhet” – mondta Dyer.

„Már péntek óta számítottunk erre: a nedves pálya lehetőséget adhat nekünk arra, hogy csökkentsük a különbséget a Red Bullokhoz képest, akik első gyorskörükön száraz körülmények között nagyon gyorsnak tűntek. Ezzel együtt viszont kockázatokat is tartogatott, hiszen ilyenkor mindig megvan az esélye annak, hogy hátrébb végzünk a rajtrácson.”

„Az időmérő végére mindenki felrakta a slickeket és nagyon nehéz volt összehozni egy tökéletes kört: egyedül Hülkenberg tudta megcsinálni.”

A versenymérnök hozzátette, bízik abban, hogy az F10-es versenygépek tempója megfelelő lesz a mai versenyen, és különösen fontos lesz, hogy mind Alonso, mind Massa javítson pozícióján a futam elején.

„Vasárnap a versenyt várhatóan száraz pályán rendezik majd, pénteken pedig láthattuk, hogy a mi tempónk a hosszú etapokon nem túl rossz. Legfőbb riválisaink mind előttünk vannak a rajtrácson és meg kell próbálnunk nyerni néhány pozíciót. Ez feladata lesz mind Felipének, mind Fernandónak, persze anélkül, hogy bármit is kockáztatnának.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!