Ferrari: Nem volt előjele Leclerc motorhibájának - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem volt előjele Leclerc motorhibájának

HIRDETÉS
Mindenféle előjel nélkül hibásodott meg Charles Leclerc Ferrarijának V6-os erőforrása a vasárnapi Spanyol Nagydíjon – árulta el az olasz Forma-1-es istállót irányító Mattia Binotto. Leclerc természetesen csalódott, hiszen úgy érzi, viszonylag könnyedén nyerhetett volna.
FERRARI F1 GP BARCELLONA DOMENICA 22/05/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző a pole pozícióból vágott neki a 2022-es szezon hatodik versenyének, és meglehetősen nagy előnyt tudott kiautózni az őt üldözőkkel szemben, főleg azok után, hogy bajnoki riválisa, Max Verstappen egy hiba után a sóderágyat is meglátogatta.

A 27. körben már több mint 11 másodperces előnnyel vezetett, amikor versenyautója hirtelen lelassult – mint kiderült, motorprobléma miatt. A Ferrarinál természetesen még nem tudják a probléma pontos okát, ezt egy alapos elemzés fogja majd feltárni Maranellóban. Mattia Binotto csapatfőnök annyit viszont elárult, semmi előzménye nem volt a technikai malőrnek.

„Egy hirtelen felmerült probléma volt. Azt hiszem, először Charles-tól értesültünk róla, amikor szólt a rádión, és utána a mérnökök is látták az adatokban. Szóval tényleg hirtelen történt” – mondta a szakember. 

„Még nincs rá magyarázatunk. Az erőforrást visszaküldjük Maranellóba, utazni fog éjszaka, hétfőn reggel pedig szétszedjük.”

Leclerc azért is lehet nagyon csalódott, mert Barcelonában úgy tűnt, a Ferrari megoldást talált azokra a gumikezelési problémákra, melyek az elmúlt versenyeken hátráltatták a csapatot.

„Azon körök alapján, amiket futottam, őszintén azt gondolom, hogy minden nagyon-nagyon jól alakult” – mondta csalódottan a fiatal pilóta. „Szerintem nehezen tudtak volna visszazárkózni, mert nyilván elég nagy volt már az előnyöm, és nagyon jól degradálódtak a lágy abroncsok.”

„Jó pár kört meg tudtunk volna még tenni hozzájuk képest. Szóval igen, összességében szerintem kontroll alatt tartottuk a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!