Ferrari: Nincs értelme ujjal mutogatni - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nincs értelme ujjal mutogatni

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene szerint nincs értelme bűnbakot keresni a Kínai Nagydíj első körében történt baleset okán.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene szerint nincs értelme bűnbakot keresni a Kínai Nagydíj első körében történt baleset okán.

A vasárnapi futamon Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen összeütköztek az első kanyarban, minek következtében mindketten visszaestek. Bár Vettel végül másodikként ért célba, finn csapattársa azonban csak ötödik lett Sanghajban.

Vettel a verseny után azt mondta, azért ütközött neki Räikkönennek, mert Daniil Kvyat az első kanyarban túl agresszíven érkezett meg.

Amikor Maurizio Arrivabenét, a Ferrari csapatfőnökét arról kérdezték, osztja-e a német véleményét, a szakember így felelt: „Azt gondolom, nem korrekt ujjal mutogatni valakire.”

„Kvyat a saját versenyét futotta azzal, hogy nagy tempóval megérkezett abba a kanyarba, de Seb és Kimi is ugyanezt tették volna Kvyat helyében.”

„Nyilván ha az ember meg akarja védeni a saját pozícióját, akkor félrehúzódik, de sajnos Kimi épp ott volt. Ilyen a versenyzés. Baleset volt. Természetesen soha nem jó, ha egy csapat két versenyzője összeütközik. Mi mást mondhatnék még?”

Bár Vettel szerint Kvyat okolható a történtekért, elnézést kért Räikkönentől és a Ferraritól.

Arra a kérdésre, hogy pontosan miket is mondott a német, Räikkönen így válaszolt: „Nyilván elnézést kért, de sajnos ez semmin sem változtat.”

„Persze biztos vagyok benne, hogy nem volt szándékos. Nyilván nem ideális ez se nekem, se a csapatnak, de néha így alakul. Nagy árat fizettem érte, de nem volt katasztrófa. Nem zártam pont nélkül, szóval azért sikerült kihozni belőle valamit.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!