Friss hírek

Ferrari: Nincs garancia arra, hogy a többi lassú pályán is ütőképesek leszünk

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto azt mondja, az istálló Monacóban nyújtott időmérős teljesítménye még nem jelenti azt, hogy harcban lehetnek a Red Bull-lal és a Mercedesszel a kisebb tempójú pályákon. A szakember persze ezzel együtt bizakodó.

A maranellói istálló magát is meglepte azzal a remek teljesítménnyel, amit a szűk utcai pályán nyújtott: Charles Leclerc megszerezte a rajtelsőséget a szombati időmérőn, és bár műszaki hiba miatt nem tudott rajthoz állni a futamon, csapattársa, Carlos Sainz a 2. helyen ért célba Max Verstappen mögött.

A monacói teljesítményt látva adja magát a kérdés, vajon a Ferrari a szintén kisebb tempójú Hungaroringen, esetleg Szingapúrban is versenyképes lehet?

„Azt gondolom, hogy igen, lesznek olyan kisebb tempójú pályák, ahol újra versenyképesek lehetünk, de nem magától értetődő a dolog” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„Ahelyett, hogy azon gondolkodunk, mely pályán lehetünk újra versenyképesek, szerintem inkább már Bakura összpontosítunk, hiszen ott lesz a következő verseny. Utána pedig a következő futamra fókuszálunk, mivel van még lehetőségünk arra, hogy jobban kiaknázzuk az idei autót.”

„Szerintem megmutattuk, hogy jól felkészülünk egy versenyhétvégére, és ki tudjuk hozni az autóból a legtöbbet. Lesz néhány fejlesztés még – bár nem sok –, és fontos, hogy ezek megfelelően működjenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!