Friss hírek

Ferrari: Nincs még döntés az új vezérigazgatóról

Több mint egy hónap telt már el azóta, hogy lemondott posztjáról a Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri, a maranellóiak elnöke, John Elkann azonban még mindig nem döntött arról, ki vegye át a távozó szakember helyét.

A Ferrari december 10-én jelentette be, Camilleri azonnali hatállyal távozik posztjáról – mindezt magánéleti okokkal magyarázta a szakember, kinek utódját akkor, illetve azóta sem nevezték még meg Maranellóban.

Januárban felmerült, hogy Camilleri feladatait a jelenleg a Juventus labdarúgócsapatának elnökeként tevékenykedő Andrea Agnelli veheti át: a szakember korábban a Philip Morrisnál Maurizio Arrivabenével, a vörösök korábbi csapatfőnökével dolgozott együtt. Az olasz Sky Sport értesülései szerint viszont jelenleg az a helyzet, hogy nincs még döntés az utódlásról.

A televíziós társaság beszámolója szerint az szemmel látható, hogy John Elkann egyre jobban belefolyik a Ferrari életébe: az elnök helikoptere mostanában állandó rendszerességgel Fioranóban látható, a szakember pedig a Ferrari F1-es csapatának kulcsembereivel egyeztet rendszeresen, igyekszik egyre inkább belefolyni a Maranellóban zajló munkákba.

Camilleri távozása óta természetesen Elkann látja el a vezérigazgatói feladatokat is, és nagyon úgy tűnik, hogy ez egy darabig még így lesz – az F1-es világbajnokság kezdetéig biztosan. Később a pályán nyújtott teljesítmény, illetve az elért eredmények dönthetnek arról, hogy ő maga tevékenykedik-e tovább ebben a szerepkörben – ahogy tette azt annak idején Luca di Montezemolo, valamint a néhai Sergio Marchionne is –, vagy pedig kinevez egy új vezérigazgatót, esetleg Mike Manley-t, Alessandro Nasit, vagy Andrea Agnellit…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!