Ferrari: Nincs szükségünk Paddy Lowe-re - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nincs szükségünk Paddy Lowe-re

HIRDETÉS

Nincs szüksége a Ferrari Forma-1-es csapatának Paddy Lowe-re – ezt az olasz istálló elnöke, Sergio Marchionne jelentette ki a minap.


Nincs szüksége a Ferrari Forma-1-es csapatának Paddy Lowe-re – ezt az olasz istálló elnöke, Sergio Marchionne jelentette ki a minap.

A 2016-os szezon során számos alkalommal felmerült az F1-es paddockban, hogy a neves szakember távozik a Mercedestől, és akár a Ferrarinál is folytathatja pályafutását.

Lowe szerződése az év végén jár le a Mercedesnél, a legfrissebb hírek szerint pedig valóban távozik – ám nem Maranellóba, hanem a Williamshez!

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a minap elárulta, még csak nem is érdeklődtek Lowe szolgálatai iránt.

„Paddy Lowe egy briliáns mérnök, és rengeteg barátja van a Forma-1-ben” – mondta Marchionne.

„Mi csak annyit mondtunk, hogy kellőképpen fedezve vagyunk a Maranellóban rendelkezésre álló technikai tapasztalattal, így nincs szükségünk Paddy Lowe-re.”

A 2016-os szezon során a Ferrari jelentősen átszervezte technikai részlegét, miután James Allison technikai igazgató távozott a csapattól. Az olasz istálló koncepciója, hogy házon belül oldja meg a pozíciócseréket ahelyett, hogy nagy neveket szerződtet.

„A szezon során az autónk nem fejlődött, miközben a riválisaink versenygépei igen – elég csak megnézni a Red Bullt” – folytatta Marchionne.

„Augusztus óta változtak a munkametódusaink, amikor kineveztük [Mattia] Binottót. A célom az, hogy megteremtsem a feltételeit annak, hogy invesztálhassunk ebbe a csapatba, és lehetőséget adjunk az embereinknek. Meggyőződésem, hogy ez a politika hozzásegít majd minket céljaink eléréséhez.”

Hirdetés

„Ha jövőre nem lesznek jó eredményeink, az az én hibám lesz. Nem kell majd bűnbakot keresni…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!