Ferrari: Növelnünk kell a leszorítóerőt!

Charles Leclerc, Ferrari, grid, Hungaroring
Fotó: Hungaroring
Nem a Mercedesszel szembeni lemaradás csökkentése a Ferrari egyetlen célja – az olaszok mindent megtesznek azért, hogy növeljék versenyautójuk leszorítóerejét, azzal ugyanis komoly problémák voltak a 2019-es szezon első felében.

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki az idei szezonnak, a futamgyőzelem azonban a nyári szünetig nem jött össze – miközben a Red Bullnak már három versenyt is sikerült nyernie a domináló Mercedes mellett.

A Ferrari Hockenheimben jó formát mutatott, a Hungaroringen azonban képtelen volt tartani a lépést riválisaival. Az olasz istálló folyamatosan próbál javítani autóján, a legfőbb cél pedig, hogy annak leszorítóerején növeljenek.

„Egyszerűen hiányzik a maximális leszorítóerő. Vannak pályák, melyeken nincs szükség a lehető legtöbb leszorítóerőre, szóval ezeken a helyszíneken más lehet a helyzet” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„Kétségkívül arra törekszünk, hogy növeljük az autónk leszorítóerejét már idén is. A szezon második felében megpróbáljuk a lehető legtöbb leszorítóerőt rátenni az autóra, a jövő évi versenygépre pedig még többet!”

„Tudjuk, hogy a riválisaink is folyamatosan fejlesztenek, és dolgoznak a jövő évi versenyautón, hogy növeljék a leszorítóerőt. Szóval nem szabad, hogy a lemaradásunk csökkentése legyen az egyetlen célunk. Ennél többre lesz szükség.”

A Ferrarinak a problémák ellenére voltak erős hétvégéi idén, ezeken azonban egyéni- és csapathibák, illetve műszaki gondok hátráltatták az istállót. Binotto elismerte, nem a leszorítóerő hiánya az „egyetlen gyengeségük”.

„A jövő évi autóra kellene koncentrálnunk? Nem gondolom. Nemcsak azért, mert ugyanilyenek lesznek a szabályok, szóval bármit is csinálunk, az előnyökkel jár a jövő évi autót tekintve is. És sok verseny hátravan még – a Ferrari pedig eddig nem tudott győzni. Legalább van egy célunk, szóval mindent megkell tennünk azért, hogy a lehető legjobbat nyújtsuk az idei szezonban.”

Binotto még a Magyar Nagydíj után az F1VILÁG.HU-nak úgy nyilatkozott, nagyon bízik abban, hogy a motorigényes pályákon, például Spában és Monzában a győzelemért harcolhatnak.

„Ezek a pályák valóban motorigényes helyszínek, szóval számíthatunk arra, hogy versenyképesebbek leszünk ott” – mondta bizakodóan az olasz szakember lapunk kérdésére válaszolva.

„Persze semmi sincs kőbe vésve, hiszen ellenfeleink nagyon erősek, és harcba fognak szállni velünk. A helyzet biztosan más lesz majd, mint Budapesten. Próbálunk majd jobb teljesítményt nyújtani, és arra törekszünk, hogy megszerezzük idei első győzelmünket.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS