Ferrari: Önmagában nem elég egy gyors autó - F1VILÁG.HU

Ferrari: Önmagában nem elég egy gyors autó

Stefano Domenicali szerint az új szabályok, különösen az új gumik miatt jóval nagyobb szerepet kap majd a stratégia a versenyeken, mint az elmúlt években, és egy gyors autó önmagában nem lesz elég a sikerhez.A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy gondolja, hogy az új szabályok és különösen az új abroncsok miatt sokkal nagyobb szerepet kap majd a stratégia a versenyeken, mint az elmúlt években, és egy gyors autó önmagában nem lesz elég a végső sikerhez.

„A téli teszteken egyértelműen kiderült, hogy ezek a gumik teljesen mások, mint amikhez az elmúlt években hozzászokhattunk” – mondta a szakember a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.

„Éppen ezért egy teljesen más hozzáállás szükséges, és az eddig látottak alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a teljes versenytáv megtételéhez több kiállásra lesz szükségünk, mint az elmúlt években.”

„Ez pedig jelentős a csapatmunka szempontjából a versenyeken, mert a több kiállás azt jelenti, hogy a csapattagok feladata még fontosabb, és az ő ténykedésük még inkább beleszólhat a versenyek végkimenetelébe.”

„Mindez azt is eredményezi, hogy az időmérő és a rajthelyezés kevésbé lesz fontos, mint a tavalyi bajnokságban. Egyszerűen megfogalmazva, nem feltétlenül az nyer, aki a leggyorsabb időt futja, és megszerzi a rajtelsőséget az időmérő edzésen.”

„Döntő fontosságú lesz, hogy helyesen válasszuk meg a stratégiát, mert csak így szállhatunk harcba a győzelemért a versenyeken.”

Ami a Ferrari esélyeit illeti, Domenicali magabiztos, hiszen egy remek téli szezont teljesített csapata, azonban figyelmeztetett, hogy egyelőre senki sem tudhatja, ki milyen programot követett a télen, és a valós erőviszonyokra majd csak Melbourne-ben derül fény.

„A csapaton belüli légkör fantasztikus, és mindenki izgatottan várja, hogy megkezdődjön a szezon, és megtudjuk, hol is állunk a többi csapathoz képest” – folytatta a szakember.

Hirdetés

„Eddig négy remek tesztprogramot teljesítettünk Spanyolországban februárban és március elején, azonban csak most lesz esélyünk arra, hogy megtudjuk, hol is állunk a többiekhez képest.”

„Összesen tizenöt napot tesztelhettünk a télen. Személy szerint nagyon óvatos vagyok, és nem igazán merek előzetes jóslatokba bocsátkozni a teszteken látottak alapján. Ugyanis mi tudjuk, hogy milyen programon voltunk, de arról fogalmunk nincsen, hogy a többiek min dolgoztak, éppen ezért nem is tudhatjuk, milyen erő lakozik még bennük.”

„Éppen ezért nem is igazán tudom megítélni, hogy mi milyen munkát végeztünk” – tette hozzá Domenicali, aki kijelentette, hogy a Ferrarinak egyetlen célja lesz az idei évben, méghozzá megnyerni mindkét bajnoki címet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!