Ferrari: Óriási lehetőségünk van a fejlődésre! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Óriási lehetőségünk van a fejlődésre!

HIRDETÉS
Egyáltalán nem aggódik a bahreini gyenge szereplés miatt a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur, a francia szakember szerint ugyanis óriási lehetősége van a csapatnak a fejlődésre.
Carlos Sainz, Ferrari

A Ferrari a bahreini időmérőn még jobbára tartani tudta a lépést a Red Bull-lal, a vasárnapi versenyen azonban megsemmisítő vereséget szenvedtek az energiaital-gyárosokkal szemben. Sőt, a Scuderia egyetlen célba érő pilótáját, Carlos Sainzot még az Aston Martin spanyolja, Fernando Alonso is megelőzte. A csapat másik pilótája, Charles Leclerc műszaki hiba miatt kiesett.

Szerdán kiderült, a Ferrari szaúdi hétvégéje sem indul könnyen, Leclerc ugyanis rajtbüntetést kap majd, miután autójába az idei harmadik vezérlőelektronikát is be kellett építenie a csapatnak. Fred Vasseur csapatfőnök ugyanakkor bizakodó, szerinte ugyanis a dzsiddai pályán jobb teljesítményre lesznek képesek.

„A dzsiddai pálya karakterisztikája teljesen más, mint a bahreinié – úgy a tapadás, mint az aszfaltcsík vonalvezetését tekintetében, ami azt jelenti, hogy teljesen más lesz a történet” – mondta a szakember. „Dzsiddába viszont néhány fejlesztést is, és remélem, hogy előre tudunk lépni.”

A csapatfőnök rámutatott, Bahreinben küszködtek a megfelelő egyensúly megtalálásával, ezért nem is tudták kihozni a maximumot az SF-23-as kódjelű versenygépből. Ha ez sikerül a folytatásban, nagyot javul majd a teljesítményük.

„Számomra ez egy teljesítménnyel, nem pedig a koncepcióval kapcsolatos probléma. Olyan autónk van, amilyen, egy kicsit küszködtünk az egyensúllyal a hétvége során. Ez pedig azt jelenti, hogy óriási terület van a fejlődésre ezzel az autóval, ezzel a csomaggal. Nem szeretnék fejlesztésekről, vagy új elemekről beszélni, de Bahrein tekintetében szerintem rengeteg lehetőségünk volt a fejlődésre a vezethetőség szempontjából.”

„A legfontosabb, hogy koncentráltak maradjunk a jelenlegi helyzetben, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni abból, amink van. Még akkor is, ha hozunk fejlesztéseket, és javítani fogunk a helyzeten, valamint a csomagunk versenyképességén. De azt tartsuk észben, hogy Bahrein nem mindig reprezentatív. Még nagyon korai szakaszban járunk ezzel az autóval, csak három tesztnapunk volt a pályán, és jobban meg kell értenünk az autót magát, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csomagból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!