Ferrari: Raikkönen motiváltabb, mint valaha - F1VILÁG.HU

Ferrari: Raikkönen motiváltabb, mint valaha

HIRDETÉS

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali mindenkit megnyugtatott és elmondta, annak ellenére, hogy rengeteg problémája volt az elmúlt versenyeken, Kimi Raikkönen motiváltabb, mint valaha.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali mindenkit megnyugtatott és elmondta, annak ellenére, hogy rengeteg problémája volt az elmúlt versenyeken, Kimi Raikkönen motiváltabb, mint valaha.

Raikkönen, aki az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, egyszerűen képtelen volt tartani a lépést csapattársával, Felipe Massával az elmúlt versenyeken.

A bajnoki címvédő ugyan elárulta, hogy nincs teljesen megelégedve autójával, Domenciali hangsúlyozta, a híresztelésekkel ellentétben, nincs probléma a finn pilóta motivációjával.

“Úgy gondolom, hogy Kimi abszolút motivált, ő sem elégedett a jelenlegi helyzettel” – mondta a Ferrari csapatvezetője a riportereknek Belgiumban. “Ami a motivációját illeti, azzal nincsen probléma. Egy csapatként dolgozunk, és mindenben támogatjuk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy javítsunk a helyzeten.”

Domenicali azt is elmondta, hogy a Ferrari egyelőre egyik versenyzőjét sem részesíti előnyben, mert a találgatásokkal ellentétben nem gondolják, hogy Massa és Raikkönen pontokat venne el egymástól – ami hátrányba sodorhatja őket a bajnokságban.

“Azt gondolom, hogy jobb, ha két erős versenyzőnk van, mint ha csak egy lenne. Természetesen majd döntést kell hoznunk egy bizonyos ponton, ahogy azt a tavalyi évben is tettük, hogy ne történjen meg az, amit mások mondanak [azaz ne vegyenek el egymástól pontokat versenyzőink]” – magyarázta az olasz szakember.

“Azonban ha megnézzük az eddigi versenyeket, nem volt olyan eset, hogy pontokat vettek volna el egymástól versenyzőink.”

Bár a Ferrarinak két motorhibája is volt az elmúlt futamokon, Domenicali úgy érzi, csapata megoldotta a problémát, és biztos benne, hogy minden rendben lesz a V8-as erőforrásokkal a hétvégi Belga Nagydíjon.

“Mindkét esetben ugyanaz volt a probléma, ugyanaz a dugattyú mondta fel a szolgálatot, amire számítani is lehetett, hiszen egy szériából került ki a gyárból, de úgy érezzük, megoldottuk a hibát” – mondta.

“Rengeteg pontunkba került mindez. Ez is bizonyítja, mennyire fontos a minőségellenőrzés, nem csak a cég, hanem a külső beszállító esetében is. Ez egy kulcsfontosságú terület, aminek jelentőségét nem szabad alábecsülnünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!