Ferrari: Räikkönennek javulnia kell az időmérőkön - F1VILÁG.HU

Ferrari: Räikkönennek javulnia kell az időmérőkön

HIRDETÉS

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt szeretné, ha világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen a jövőben javítana időmérős teljesítményén.


Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt szeretné, ha világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen a jövőben javítana időmérős teljesítményén.

A finn versenyző maga is elismerte, a monacói kvalifikáción katasztrofális teljesítményt nyújtott, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csak a hatodik helyen futott be a vasárnapi versenyen.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Räikkönen küszködött egy körön, az időmérős gyengélkedés ugyanis egyre gyakrabban rányomja a bélyegét a versenyeken való szereplésére is.

Monacóban a ferraris 1,329 másodperccel maradt el a pole-t megszerző Lewis Hamilton idejétől, majd majd’ 6 tizeddel volt lassabb saját csapattársánál, Sebastian Vettelnél.

„A probléma Kimivel az időmérőn volt” – mondta Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke.

„Forgalomba keveredett, és nagy volt a lemaradása az élmenőkhöz képest. De a verseny bizonyos pontjain láthatták, hogy a tempója ugyanolyan jó volt, mint Sebastiané. Ha tehát javítani tud az időmérőkön, akkor nem lesznek gondjai a versenyeken sem, hiszen a futamokon Kimi egyszerűen szuper, jól végzi a dolgát.”

A szakember csalfa mosollyal az arcán hozzátette: „Ha mindenképpen házi feladatot kell adnom neki, akkor az az lesz, hogy írja lesz 100-szor, hogy ’jobbnak kell lennem az időmérőn’”.

Kimi

Arrivabene úgy véli, nemcsak Räikkönennek, hanem alapvetően a Ferrarinak is javítania kell egykörös tempóján, hiszen eddig Sebastian Vettel sem nagyon tudta megszorongatni a Mercedeseket a kvalifikációkon.

Hirdetés

„A Mercedes nagyon gyors az időmérőn, ez pedig jelzésértékkel bír számunkra, azt mutatja, mire kell fókuszálnunk a jövőben. Ha jobb helyeket tudunk megszerezni a rajtrácson, a versenyeink is könnyebbek lesznek. Amikor senki sincs az ember előtt, akkor az jó a gumik miatt is, máskülönben ugyanis az abroncsok gyorsan elhasználódnak.”

„Szóval ez kétségkívül olyasvalami, amin dolgoznunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!