Friss hírek

Ferrari: Sainz jól tette, hogy megkérdőjelezte a csapat stratégiáját

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elárulta, versenyzőjük, Carlos Sainz helyesen tette, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon megkérdőjelezte az olasz istálló stratégiáját.

Sainz csak a 14. helyről rajtolhatott a Hungaroringen, miután az időmérő edzésen összetörte versenyautóját. A spanyol pilóta már a futam első szakaszában a 6. helyre küzdötte fel magát.

A Ferrari versenyzője azonban beszorult Yuki Tsunoda mögé, a mögötte érkezők pedig elkezdtek a bokszba hajtani elévágási kísérletként, emiatt a csapat behívta Sainzot a bokszba.

Hirdetés
 

A rutinos pilóta viszont ellenállt: azt mondta, elég jó a tempója ahhoz, hogy kint maradjon, a Ferrari pedig végül engedett is neki. Tsunoda hamarosan kiállt a bokszba, Sainz pedig tiszta pályán autózhatott, így végül a japán pilótát, és Nicholas Latifit is meg tudta előzni.

A Ferrari versenyzője végül a 4. helyen zárta a versenyt, ám Sebastian Vettel kizárása után előreléphetett a 3. helyre.

A verseny után Mattia Binotto csapatfőnökét kérdezték arról, aggódott-e amiatt, hogy Sainz megkérdőjelezte a csapat taktikáját a verseny közben. 

„Ezek olyan konklúziók, melyekre közösen jutunk, ez a mi hozzáállásunk. Nyitott értekezést folytatunk a rádión, és megbizonyosodunk arról, hogy adott körülmények között megfelelő következtetésekre jutunk” – fogalmazott a szakember.

„Azt gondolom, mindig jó stratégáink voltak, amik nemcsak a stratégáknak, hanem a versenyzőknek is köszönhetők, hiszen ők vezetik az autókat, és ők ismerik a körülményeket a pályán.”

„Szóval nem gondolom azt, hogy tévedés volt, mert a végső döntést mindig a csapat hozza meg. A versenyző javasol a megérzései alapján, mi felülvizsgáljuk a szimulációinkat vagy a kiértékeléseinket, és arra jutottunk, hogy ez a helyes döntés.”

„Szóval összességében elégedett vagyok azzal, ahogy a kommunikáció működik. És ez is azt mutatja, hogy a csapat megfelelően működik.”

Sainz a verseny után azt mondta, a rádiózás közben kialakult „vita” hozzátartozik ahhoz a tanulási folyamathoz, amin keresztülmegy a Ferrari versenyzőjeként.

„Azon a ponton sem én, sem a csapat nem számított arra, hogy ilyen gyorsak leszünk az alávágás során, amit két versenyzővel szemben is sikerült megtenni” – mondta a spanyol.

„Nagyon szerettem volna meggyőzni őket arról az extra körről. Azzal, hogy megtettük, szerintem jó döntést hoztunk. A csapat egyetértett velem, és szerintem végül jól döntöttünk.”

„Sikerült két versenyző elé kerülnünk a nagyon jó tempónak hála, szóval örülök, hogy folytatjuk a közös tanulást. Ez is egy olyan dolog, ami a versenyek előrehaladtával természetesen jön. Egyre erősebbé válunk, és könnyebb lesz magasabb szinten teljesíteni, amint jobban megismerjük egymást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Sainz jól tette, hogy megkérdőjelezte a csapat stratégiáját
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!