Ferrari: Sainznak időre lesz szüksége a szezon elején - F1VILÁG.HU

Ferrari: Sainznak időre lesz szüksége a szezon elején

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint új versenyzőjük, Carlos Sainz nem lesz 100 százalékosan felkészülve a március végi idénykezdetre, ám szerinte ez nem fog problémát okozni a spanyol pilóta számára.
FERRARI F1 TEST FIORANO - GIOVEDI 28/01/2021
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz a McLarentől érkezett a Ferrarihoz, ahol a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyét vette át.

A már rutinosnak számító versenyző még a múlt hónapban a Ferrari 2019-es autójával körözhetett Fioranóban, ma pedig néhány kilométer erejéig kipróbálhatta a Scuderia szerdán bemutatott új, SF21-es modelljét.

Sainz nincs egyszerű helyzetben – ahogy a mezőny többi tagja sem –, hiszen a Bahreini Nagydíj előtt mindössze másfél tesztnap áll majd rendelkezésére, a Forma-1 csapatai ugyanis idén csupán 3 napot tölthetnek el felkészüléssel.

Mattia Binotto csapatfőnök szerint a spanyolnak éppen ezért időre lesz még szüksége ahhoz, hogy formába lendüljön.

„Mindössze 3 napnyi tesztelés nagyon rövid idő” – mondta a szakember. „Tudjuk, hogy Carlos számára ez kihívást jelent majd. Fioranóban szerveztünk neki egy kis régi autóval való tesztelést. Szerintem minden egyes kilométer, amit megtett a versenyautóinkkal, fontos volt számára a beilleszkedés szempontjából.”

„Azt kell mondjam, Carlos remekül fejlődött, és nagyon jól beilleszkedett. Azt gondolom, a visszajelzései az autóval kapcsolatban a mérnökök irányába igazán jók voltak. Szerintem a pályán mutatott sebessége is remeknek bizonyult, és javult napról napra.”

„Egy kicsit több időre lesz még szüksége. Nem számítunk arra, hogy a szezonkezdetre 100 százalékosan beilleszkedik, de hangsúlyozom, minden egyes nap fontos lesz.”

„Hiszem, hogy készen fog állni az idénykezdetre. Ha nem is 100 százalékosan, de nagyon közel ehhez. Elvégre már nem egy újonc. Egy profi autóversenyző, akinek már van néhány F1-es szezon a háta mögött. Meggyőződésem, hogy nagyon jól kezeli majd a helyzetet, és készen fog állni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!