Ferrari: Sajnálatos, hogy nincs olasz a mezőnyben - F1VILÁG.HU

Ferrari: Sajnálatos, hogy nincs olasz a mezőnyben

HIRDETÉS

Azzal, hogy a Caterham F1 elbocsátotta Jarno Trullit, a Forma-1 elvesztette utolsó olasz versenyzőjét, ami a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint sajnálatos.


Azzal, hogy a Caterham F1 elbocsátotta Jarno Trullit, a Forma-1 elvesztette utolsó olasz versenyzőjét, ami a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint sajnálatos.

Trulli volt az egyedüli – idei évre szerződéssel rendelkező – olasz pilóta a Forma-1-ben, ám azzal, hogy a Caterham kiadta útját, hogy helyet csináljon a „fizetős” Vitaly Petrovnak, 1970 óta először fordul majd elő, hogy egyetlen olasz sem lesz a rajtrácson.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy hosszú évek óta először nem lesz olasz versenyző a Forma-1-es mezőnyben” – mondta a szintén olasz nemzetiségű Domenicali a Ferrari hivatalos weboldalán.

„Ezt mind sportszakmai szemmel, mind magánemberként is mondom, hiszen Jarno egy igen nagy tehetség, aki csak nagyon kevés alkalommal kapott olyan versenygépet, amellyel bizonyítani tudta kvalitásait.”

Trulli szintén csalódott, hogy nem lesz olasz versenyző a mezőnyben az idei évben, és úgy érzi, ez csakis annak köszönhető, hogy az elmúlt években szinte senki nem foglalkozott az utánpótlás neveléssel az országban.

„A Forma-1 olasz versenyző nélkül szomorú dolog” – mondta. „Sajnálom, de a probléma nem bennem van: mások a felelősek ezért a helyzetért, senki nem foglalkozott az utánpótlással, és nem tegnap kezdődött ez a probléma.”

„Olaszországban nincs egy rendszer, amely segíti a versenyzőket ilyen magas szintre eljutni, és az teljesen normális, hogy ez így végződik. Rengeteg a tehetség, de támogatók nélkül esélytelenek.”

„Szeretnék fejlődést látni ezen a téren, de ilyen gazdasági helyzetben, amiben az ország van, nem tudom, hogy miként lehetne segíteni bárkit is, hogy szóba kerüljön, mint potenciális jelölt egy Forma-1-es csapatnál.”

Domenicali azonban elmondta, hogy a Ferrari igenis segíteni szeretne a fiatal nemzedéken, ezért is hívta életre a Versenyzői Akadémiáját, amely segít a tehetséges hazai pilótáknak.

Hirdetés

„Most már évek óta a Ferrari a Versenyzői Akadémia keretén belül egy hosszú távú tervet állított fel, hogy segítse az új nemzedéket a felemelkedésben” – mondta a szakember.

„Szoros együttműködésben vagyunk az olasz autósport szövetséggel, és örömmel jelentem be, hogy két tehetséges újonc, Raffaele és Brandon kiváló lehetőséget kap arra, hogy fejlődjön a sportban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!