Friss hírek

Ferrari: Schumacher harcban lesz a vb-címért

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali meg van győződve arról, hogy csapata egykori kiválósága, Michael Schumacher harcban lesz a rivális Mercedes GP-vel az idei bajnoki címért a királykategóriában.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali meg van győződve arról, hogy csapata egykori kiválósága, Michael Schumacher harcban lesz a rivális Mercedes GP-vel az idei bajnoki címért a királykategóriában.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tér vissza a Forma-1-be, és bár megtartja vörös sisakfestését, egy ezüstszínű versenygépben, egykori csapata, a Ferrari ellen fog versenyezni.

Bár Schumacher már túl van a negyvenen, és három éve nem versenyzett forma-1-es autóval, Domenicali biztos abban, hogy pontosan ugyanolyan erős lesz, mint utolsó aktív éveiben volt a Forma-1-ben.

“Michael készen áll harcba szállni a bajnoki címért” – mondta a csapatfőnök a spanyol Onda Cero rádiónak.

“Egy kiváló bajnok, és egy kiváló versenyző. Ha úgy döntött, hogy visszatér, csakis azért tette, mert tudja, hogy egy versenyképes autója lesz, és ő is képes lesz harcba szállni az élmezőnnyel.”

“Nem szabad elfelejtenünk, hogy a tavalyi évben azt szerettük volna, hogy ő üljön be a sérült Felipe Massa helyére a szezon második felére. Az egyik riválisunk lesz, ahogy a Mercedes, és Rosberg, illetve a McLaren, két kiváló versenyzőjével, valamint a Red Bull. A bajnoki címért ezzel a három alakulattal kell majd megküzdenünk.”

Domenicali azonban nem aggódik az idei évad miatt, ugyanis meggyőződése, hogy Fernando Alonso érkezése jót tesz majd csapatának, ahogy Felipe Massa is kiválóan fog teljesíteni az idei szezonban, tavaly elszenvedett életveszélyes balesetét követően.

Mivel szavai azt sugallják, hogy nem a versenyzőkön fog múlni a siker, a csapatfőnök úgy tűnik, tart a technikától, ugyanis elmondta, hogy akkor sem szabad csüggedniük, ha netán a vártnál gyengébben kezdik meg a szezont, amire az utóbbi években többször is volt példa.

“Az elmúlt hónapokban hihetetlenül keményen dolgoztunk, és a munka nem állhat meg a szezonban, ami nagyon hosszú lesz a 19 futammal. Nem szabad, hogy nyugtalanok legyünk az első versenyen, ha a dolgok nem mennek olyan jól a kezdetekben” – magyarázta.

“Ha higgadtan és racionálisan kezdünk, a Ferrari versenyképességével, és Fernando erejével, mindenünk megvan ahhoz, hogy magabiztosan tekintsünk a jövőbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!