Friss hírek

Ferrari: Schumachernek félnie kell Alonsótól

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali szerint Michael Schumacher bánhatja, hogy elhagyta az olasz alakulatot, mert a Kimi Raikkönen helyére érkező Fernando Alonsónak mindene megvan ahhoz, hogy ismét megverje a vb-címért vívott küzdelemben.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali szerint Michael Schumacher bánhatja, hogy elhagyta az olasz alakulatot, mert a Kimi Raikkönen helyére érkező Fernando Alonsónak mindene megvan ahhoz, hogy ismét megverje a vb-címért vívott küzdelemben.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után, a Mercedes színeiben tér vissza a Forma-1-be, miután az elmúlt 14 évet az olaszok alkalmazásában töltötte, az utolsó hármat a csapat tanácsadójaként.

Bár biztos abban, hogy Schumacher még mindig a régi, és egy nagyon erős ellenfél lesz az idei évben, Domenicali szerint Alonso – aki 2005-ben és 2006-ban már egyszer megverte – ismét borsot törhet az orra alá visszatérő évében.

“Nem szabad elfelejteni, hogy Fernando az egyedüli versenyző a mezőnyben, aki már megverte Michaelt a bajnoki címért vívott küzdelemben. Fernandónak mindene megvan ahhoz, hogy ismét elverje” – mondta a csapatfőnök a Ferrari sí rendezvényén Madonna di Campiglióban.

A Ferrari rajongói világszerte nagyon csalódottak voltak, hogy a német versenyző oly sok év után végül elhagyta a csapatot, és egy rivális színeiben tér vissza az F1-be.

Domenicali azonban elmondta, hogy nem felejtik el mindazt, amit Michael értük tett, de azon lesznek, hogy legyőzzék őt az idei évben, amire véleménye szerint jó esélyük lesz a Massa-Alonso párossal.

“Természetesen nem szabad elfelejtenünk azt, amit tett, de egy új fejezetet kell nyitnunk. Meg kell mutatnunk Michaelnek, hogy egy erős csapat vagyunk, és győzni akarunk” – folytatta. “Azt gondolom, hogy Fernandóval és Felipével képesek leszünk legyőzni őt, még úgy is, hogy Michael továbbra is nagyon erős.”

Domenicali azt is elmondta, hogy határozott és egyértelmű céljaik vannak a 2010-es idényre, mikor egy gyenge szezont követően, ismét vissza akarnak térni az élmezőnybe, és harcba akarnak szállni a világbajnoki címért.

“Célunk az, hogy egy pozitív évünk legyen 2010-ben” – magyarázta. “A tavalyi több okból is nehéz volt, de azt gondolom, hogy partnereinkkel együtt mindenünk megvan ahhoz, hogy visszavágjunk.”

“Célunk az, hogy visszatérjünk a legmagasabb szintre. Az első dolog, amire szükségünk van, a megbízhatóság, és ezen nagyon keményen dolgozunk a próbapadokon Maranellóban.”

“A második dolog, hogy egy olyan autóra van szükségünk, amely aerodinamikailag már a bajnokság kezdetétől versenyképes.”

Az idei évben a legnagyobb változás a keskenyebb első abroncsok mellett az lesz, hogy nem szabad majd tankolni a verseny közben, így az erőforrások fogyasztása minden eddiginél fontosabb lesz, amivel a Ferrarinál is tisztában vannak.

“A fogyasztás kulcsfontosságú lesz az idei évben. Nagyon keményen dolgozunk ezen a Shell mérnökeivel. Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, azonban nem szabad megfeledkezni riválisainkról. Egy biztos, a 2010-es motorok fontosabbak lesznek, mint azelőtt.”

Egyes elemzések szerint éppen Schumacher csapata a Mercedes-Benz áll a legjobban ezen a téren, ám pontos adatok nem állnak rendelkezésre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!