Friss hírek

Ferrari: Sok kérdést kell még tisztázni 2021-re vonatkozóan

Rengeteg még a kérdés a Forma-1 jövőjével kapcsolatban – mondják a Ferrarinál. Az olasz istállónál ezzel együtt bíznak abban, hogy hamarosan sikerül dűlőre jutni a 2021-es szabályokkal kapcsolatban.

A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a sorozat tulajdonosa, a Liberty Media igyekszik júniusig keretbe foglalni a száguldó cirkusz új reguláit, az elmúlt hetekben egyeztetett is azokról a királykategória csapataival.

A mezőny tagjainak a Bahreini Nagydíj előtt prezentálták is az új szabályokat, hamarosan pedig tovább folytatják az egyeztetéseket.

Hirdetés
 

A Ferrari szerint rengeteg kérdést kell még tisztázni, a maranellóiak mindazonáltal azt mondják, jó irányba haladnak az egyezkedések.

„Nem sok idő maradt, de számunkra fontos, hogy megfelelő megállapodások szülessenek, és nem szabad, hogy az idő fogjon ki rajtunk” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„Folytatni fogják az egyeztetést az FIA-val és az F1-gyel. Rengeteg pontot kell még megvitatni: az irányítást, a bevételek elosztását, a financiális szabályokat, a technikai regulákat és a sztenderdizálást. A lista elég hosszú.”

„De nem azért ilyen hosszú ez a lista, mert sok kompromisszumot kell kötni. Pozitív véleménnyel vagyok az egyeztetések és az együttműködés szintjéről. Ezért is vagyok optimista azt illetően, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt.”

A legutóbbi találkozón felmerült, hogy az autóra vonatkozó szabályok megalkotására decemberig hagyjanak időt – ezt számos istálló támogatta is, ám ahhoz, hogy ez működjön, a mezőny egyhangú támogatására volna szükség, az FIA Sportszabályzata ugyanis kimondja, hogy a jelentős szabályváltozásokról ez év júniusáig kell dönteni.

Úgy tudni, a csapatok vizsgálják, milyen jogi következményekkel járna egy ilyen csúszás.

A szabályokról való egyeztetésekkel kapcsolatban Binotto hozzátette: „Zajlik még ez a folyamat. Vannak még olyan pontok, melyekkel kapcsolatban van még némi távolság az FIA álláspontjához képest, illetve ahhoz mérten, hogy mi a Ferrarinál mit gondolunk megfelelőnek. De egyeztetünk.”

„Azt gondolom, ha megtaláljuk a megfelelő egyezséget – és biztos vagyok benne, hogy így lesz –, az jót tesz majd az F1-nek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!